LEC: Fnatic, Excel i Schalke 04 u padu forme

CS-GO 23. feb. 202117:51 > 17:53
Podeli:
MAD Lions
MAD Lions

U petoj nedelji prolećne sezone LEC lige došlo je do većih promena na sredini tabele, dok su vodeći timovi G2 i Rogue nastavili sa ređanjem pobeda.

U centru pažnje pete nedelje LEC lige našao se Fnatic čiji je niz od četiri uzastopne pobede prekinuo tim sa dna tabele – Vitality. Razliku tokom cele partije je pravio jungler Duncan „Skeanz“ Marquet koji je konačno odigrao na visokom nivou što je motivisalo i ostatak tima. Nakon poraza od Vitality slični problemi su zadesili Fnatic i u revanš meču protiv MAD Lionsa. Gabriel „Bwipo“ Rau i Oskar „Selfmade“ Boderek su pružili poprilično bleda izdanja što je Fnatic koštalo treće pozicije koju su im preoteli upravo Lavovi.

Schalke 04 je izgubio protiv SK Gaminga i G2, a ponovo je u centru pažnje bila slaba igra junglera, ovoga puta reč je o Erberku „Gilius“ Demiru koji se dva puta našao na gubitničkoj strani Nidalee – Skarner duela.

Ni Excel nije imao uspeha u prethodna dva kola, prvo ih je pregazio raspoloženi sastav MAD Lionsa na čelu sa Javier „Elyoya“ Prades Batallom koji je odigrao 12-3-5 na Kaynu, ali dok ovaj poraz nije predstavljao iznenađenje, onaj protiv Astralisa definitivno nije očekivan i pokazuje da Excel ipak nema taj kontinuitet u dobrim partijama koji krasi timove iz gornjeg dela tabele.

Slabe učinke pomenutih timova najviše su iskoristili MAD Lions koji se popeo na treće mesto tabele i SK Gaming koji je sustigao Fnatic i sada se nalazi na deobi četvrte pozicije.

Tabela LEC lige nakon 11. kola:

1. G2 Esports 9-2
1. Rogue 9-2
3. MAD Lions 7-4
4. Fnatic 6-5
4. SK Gaming 6-5
6. Excel 5-6
6. Schalke 04 5-6
8. Astralis 3-8
8. Misfits 3-8
10. Team Vitality 2-9

Komentari

Vaš komentar