Liquid izbacio Astralis, BNE i Imperial nove Legende

CS-GO 12. maj 202223:16 > 23:18
Podeli:
Imperial
Imperial

Današnjim mečevima petog kola završena je Challenger faza PGL Antwerp Majora. Team Liquid, Bad News Eagles i Imperial su kompletirali listu učesnika Legends faze koju gledamo od subote.

Nekada veliki CS:GO derbi, Astralis i Team Liquid više ne odlučuju o titulama, već su došli do toga da se bore za „glavnu“ fazu turnira. Rasplet Challenger faze je hteo da se ova dva tima sastanu u petom kolu, a iako je Astralis kao tim koji je startovao 2-0 bio apsolutni favorit, Liquid je vezao treću uzastopnu pobedu i obezbedio prolaz dalje.

Obe mape su bile potpuno neizvesne do samog kraja, čak tri od četiri poluvremena su završena 8-7 rezultatom, a na kraju je Liquid slavio 16-14 na Vertigu i 16-13 na mapi Ancient. Ovaj meč će ostati upamćen po neverovatnom izdanju Benjamina „blameF“ Bremera koji je završio Vertigo sa 40 fragova, ali ni to nije bilo dovoljno da se Astralis dokopa pobede.

U sudaru mladih timova Bad News Eagles i MiBR, BNE je došao do 2-1 pobede nakon žestoke borbe. MiBR je uzeo Nuke 16-13 iako se činilo kao da će BNE povesti kada su uzeli prvo poluvreme 11-4, ali je MiBR pružio još bolju odbranu u natavku. Ancient je pripao Eaglesima rezulatom 16-8, a Vertigo je odlučivao pobednika i na njemu BNE dolazi do konforne 16-10 pobede.

Bad News Eagles su za kratko vreme došli od tima koji igra turnire nižih rangova do top 16 ekipe na Majoru i nema sumnje da će ovim uspehom skrenuti ogromnu pažnju na sebe, što vrlo lako može rezultovati time da ih pokupi neka od poznatih esport organizacija.

Imperial je neočekivano lako došao do dve 16-5 pobede na mapama Overpass i Mirage protiv ruske ekipe forZe koja je poput Astralis prokockala 2-0 skor na startu turnira. Tim koji predvodi Gabriel „FalleN“ Toledo je bio izuzetan tokom celog meča i zasluženo uzimaju svoju kartu za Legends fazu.

Spisak timova koji će igrati u Legends fazi: Natus Vincere, FaZe Clan, Cloud9, Heroic, Ninjas in Pyjamas, FURIA, BIG, Copenhagen Flames, G2 Esports, Vitality, ENCE, Team Spirit, Outsiders, Imperial Esports, Bad News Eagles, Team Liquid.

Komentari

Vaš komentar