Liquid savladao NaVi na startu BLAST Finalsa

Podeli:
Fallen
Fallen

Team Liquid je napravio veliko iznenađenje pobedom protiv najboljeg CS:GO tima sveta na startu BLAST Premier Global Finals 2021 turnira.

Nezaustavljivi Na’Vi je naleteo na zid u pohodu na svoju petu veliku uzastopnu titulu. Jasno je kao dan da je CIS ekipa bez konkurencije trenutno u svetu, što su potvrdili redom osvajajućiIEM Cologne, ESL Pro Ligu, PGL Stockholm Major i BLAST Fall Finals, ali je Liquid pokazao da ipak nisu potpuno nepobedivi.

Iako znamo da je ovo poslednji tim za Liquid u ovom sastavu pošto će ekipa proći kroz velike promene na startu naredne godine, oni su rasterećenim pristupom uspeli da uđu u meč kao potpuno ravnopravan protivnik favorizovanom rivalu.

Meč je otvoren na mapi Overpass gde je Na’Vi ostvario tesnu 8-7 prednost na poluvremenu, a u nastavku sjajnom odbranom Liquid uspeva da preokrene rezultat i povede rezultatom 16-11.

Na’Vi nije dozvolio iznenađenje na njihovom piku Dust2 gde su uzeli sedam od osam rundi u drugom poluvremenu što je bilo dovoljno za ubedljivo 16-7 pobedu.

Istim rezultatom je slavio Team Liquid na odlučujućem Infernu. Predvođeni razigranim Keith „NAF“ Markovićem koji je završio Inferno sa 24 fraga i 1.75 rejtingom, Liquid uzima 11 rundi u prvom poluvremenu na CT strani i u nastavku održavaju prednost sve do velike pobede.

U drugom meču prvog dana takmičenja Gambit je savladao Heroic 2-0 (16-11 Inferno, 16-10 Vertigo) i danci će sada imati izuzetno težak zadatak da pobede Na’Vi u prvom kolu gubitničkog baraža ako žele da ostanu na turniru.

Današnju akciju otvara poslastica između G2 i Ninjas in Pyjamas koji igraju već od 13:30, potom gledao Vitality i Astralis u poslednjem meču prvog kola pobedničkog baraža, a za kraj se u borbi za opstanak sastaju Na’Vi i Heroic.

Komentari

Vaš komentar