Natus Vincere osvojio BLAST Premier Global Finals

Podeli:
ESL

Iako su turnir započeli porazom, Na'Vi je napravio neverovatnu seriju i savladao najbolje timove sveta uključujući Astralis u velikom finalu što im je donelo titulu prvaka BLAST-a.

Kulminacija serije BLAST turnira iz 2020. godine je stigla u vidu BLAST Premier Global Finals 2020 takmičenja na kom se osam najuspešnijih timova iz cele sezone borilo za milion dolara.

Poslednjeg dana takmičenja gledali smo borbu tri najbolje rangirana tima sveta, a u borbi za finale u kom ih je čekao Astralis, Na’Vi je uspeo da savlada Team Vitality (19-17 Nuke, 12-16 Overpass, 16-10 Dust2).

Na’Vi je nakon poraza od Liquida redom pobeđivao Complexity, G2 Esports, Liquid i Vitality da bi došao do finalnog bosa, a ovoga puta ruski tim je bio bolji rival što su dokazali trijumfom bez izgubljene mape.

Treba napomenuti da su oba tima igrala sa šest igrača u finalu. Na mapi Nuke Lucas „Bubzkji“ Andersen je dobio šansu umesto Andreasa „Xyp9x“ Hojsletha, dok je mladi Valeriy „B1T“ Vakhovskiy zaigrao umesto Egora „flamie“ Vasilyeva na Infernu.

Finale je započelo neizvesnim prvim poluvremenom na Nuke gde je Na’Vi ostvario minimalnu prednost pred nastavak, ali su u drugom delu igre brzo povećali prednost na 14-9 i nekoliko rundi kasnije dolaze do 16-12 pobede, sprečivši Astralis da napravi još jedan u nizu velikih preokreta. Na’Vi je nastavio sa sjajnom igrom na Infernu, ponovo su dominirali pištolj runde i nakon što su poveli 10-5 na poluvremenu osvajaju sve preostale runde u nastavku i ubedljivom 16-5 pobedom dolaze do dragocenog trofeja i glavne nagrade od 600.000 dolara. Za igrača turnira je proglašen Aleksandr „s1mple“ Kostyliev, koji je završio finale sa +21 K/D skorom, 103.9 štete po rundi i 1.57 rejtingom.

Na’Vi je kao i prošle godine kada su osvojili IEM Katowice otvorio takmičarsku sezonu pobedom na velikom turniru. U prošloj godini su na kraju ipak ostali iza Astralisa i Vitality, ali ukoliko nastave sa ovakvom igrom duži vremenski period, vrlo moguće da nam predstoji Na’Vi era u CS:GO esportu.

 

Komentari

Vaš komentar