NaVi savladao G2 Esports u IEM Cologne 2021 finalu

Podeli:
NaVi
NaVi IEM Cologne 2021

Natus Vincere je došao do velikog trofeja u Kelnu savladavši G2 Esports bez izgubljene mape rezultatom 3-0 u finalu (16-11 Dust2, 16-14 Mirage, 16-13 Nuke).

Na’Vi i G2 su igrali finale kada smo poslednji put imali prilike da gledamo jedan LAN turnira, a tada je kao i sada Na’Vi slavio 3-0 u finalu na IEM Katowice 2020. Ovoga puta G2 je pružio mnogo jači otpor, ali nisu imali dovoljno snage da spreče CIS ekipu da dođe do titule.

Na sve tri mape smo gledali izuzetno neizvesnu borbu u kojoj je na poluvremenu prednost iznosila po jednu rundu, a Na’Vi je bio taj koji je u nastavku odnosio pobedu. Na Dust2 zahvaljući jakoj odbrani, na Mirage zahvaljući tome što su uspeli prvo da zaustave nalet G2 pri rezultatu 7-11 a potom i da spreče G2 da izbori produžetke u 30. rundi.

Nuke je poput prve dve mape doneo pregršt uzbuđenja, G2 je uspevao individualnim potezima da ostane u igri, ali ih je na kraju nepostavljanje bombe u rundi u kojoj je Na’Vi imao samo jedan snajper uz četiri pištolja skupo koštalo. Na’Vi je znao kako da privede mapu i meč kraju i dodao još jedan dragoceni trofej u svoju kolekciju.

Na’Vi je za ovu pobedu odneo glavnu nagradu u iznosu od 400.000 dolara, dok je G2 Esports za drugo mesto osvojio 180.000 dolara.

Za MVP igrača je proglašen magični Aleksandr „s1mple“ Kostyliev koji je završio turnir sa neverovatnim 1.51 rejtingom čime je pružio jedno od najboljih izdanja koje smo ikada videli na nekom od najvećih CS:GO turnira.

S1mple je završio finale sa 75 fragova, 82.3 štete po rundi i 1.37 rejtingom, a mora se pohvaliti i mladi Valeriy „B1T“ Vakhovskiy kome je ovo bio prvi veliki LAN turnir ali je i pored toga pružao odlične partije tokom celog takmičenja.

Za kraj moramo napomenuti da iako je G2 Esports doživeo ubedljiv poraz u finalu, ekipa predvođena braćom Kovač je mnogo pokazala tokom celog turnira i što je najbitnije nastavili su neverovatan niz top 4 finiša na velikim takmičenjima, zbog čega su danas uz Na’V i i Gambit najbolji tim sveta.

Komentari

Vaš komentar