Nezaustavljivi Gambit osvojio BLAST Premier Spring Finals

Podeli:
PGL

Magični Gambit nastavlja da suvereno vlada u svetu CS:GO esporta. Ovoga puta su do titule došli savladavši dva puta za redom njihove trenutno najveće rivale Natus Vincere a pobeda na prolećnom BLAST-u im je donela 225.000 dolara i plasman na završni BLAST Global Finals gde će se boriti za milion dolara.

Ovo je Gambitu treća titula u poslednjih mesec dana i treći veliki trofej od početka godine. Nakon IEM Katowice i IEM Summer Gambit je osvojio i BLAST Premier Spring potvrdivši da su u ovom trenutku zaista najbolji tim na svetu. Oni su izgubili samo jednu mapu tokom celog BLAST-a i to u finalu pobedničkog baraža gde su po prvi put na turniru savladali Na’Vi.

Na’Vi je potom uspeo da izbori revanš 2-1 (16-9 Mirage, 13-16 Dust2, 16-13 Nuke) pobedom protiv G2 Esportsa u finalu gubitničkog baraža, ali do titule nisu mogli.

Gambit je otvorilo finale 16-12 pobedom na Dust2, gde su uspeli da izgrade veliku 10-5 prednost na poluvremenu koju su umeli da sačuvaju. Mirage je doneo izuzetno uzbudljivo prvo poluvreme na kom je Gambit ostvario minimalnu prednost, ali potom na CT strani zaustavljaju Na’Vi predvođeni raspucanim Dmitry „sh1ro“ Sokolovim koji je napravio 26 fragova uz 1.63 rejting i naravno MVP igračem turnira Abay „Hobbit“ Khasenovim koji je celokupan turnir odigrao na izuzetno visokom nivou.

Komentari

Vaš komentar