NiP preslišao Team Liquid, Gambit sprečio iznenađenje

Podeli:
NInjas in Pyjamas
NiP IEM Cologne 2021

Ninjas in Pyjamas i Gambit su otvorili pobedama glavnu fazu IEM Cologne 2021 CS:GO turnira. NiP je nakon poraza u prvoj mapi potpuno demolirao Team Liquid u nastavku, dok je Gambit uspeo da preokrene zaostatak u odlućujućoj trećoj partiji protiv veoma neugodnog mousesportsa.

IEM Cologne 2021 nije mogao bolje početi. Oba meča koja smo gledali na startu su donela dosta uzbuđenja, iako su išla poprilično drugačijim tokom.

Team Liquid je jako otvorio duel protiv Ninjas in Pyjamas a na mapi Overpas se proslavio novajlija Michael „Grim“ Wince sa 35 fragova. I pored njegovog odličnog izdanja Liquid je slavio tek nakon produžetka rezultatom 19-15.

Ipak u nastavku NiP potpuno preuzima kontrolu nakon 6-2 prednosti Liquida na mapi Dust2 i uzimaju 26 od narednih 28 rundi za ubedljivu pobedu i veliki preokret. Prvo su vezali 14 rundi na Dust2 gde su slavili 16-6, da bi potom potpuno deklasirali Liquid na T strani mape Mirage koju su dobili 13-2.

Team Liquid nije umeo da se oporavi od ovako teških udaraca i NiP rutinski završava meč tri runde kasnije ubedljivom 16-2 pobedom, uz 73 fraga Nicolai „device“ Reedtza.

Mousesports je bio vrlo blizu toga da iznenadi najbolji tim sveta Gambit, ali su na kraju ipak poklekli kada je bilo najpotrebnije da se pokažu. Prva mapa Inferno je donela žestoku borbu timova gladnih pobede, borbu u kojoj je mousesports prvi imao map poen, što su i iskoristili jer je Gambit prokockao priliku za produžetke izgubivši eko rundu u odlučujućoj 30. rundi.

Iskalili su igrači Gambita sav bes kada je na red došao Vertigo pregazivši mousesports 16-3 za izjednačenje. Mirage je odlučio pobednika i ovde Gambit pokazuje šampionski mentalitet na delu. Iako su gubili 6-12 u drugom poluvremenu odličnom odbranu uspevaju potpuno da ugase mousesports i sa deset uzastopnih rundi dođu do 16-12 pobede.

Komentari

Vaš komentar