Odložen početak BLAST-a, štrajk CS:GO igrača

Podeli:
blast

Početak BLAST Premier Fall 2020 Finalsa je odložen nakon što su igrači stupili u štrajk zbog potencijalne zloupotrebe snimaka od strane organizatora.

Naime u zvaničnom saopštenju CSPPA (Profesionalne Asocijacije CS:GO Igrača) koje je izdato malo pre početka takmičenja navodi se da igrači odbijaju da predaju snimke razgovora tokom mečeva organizatoru sve dok ne dobiju informacije o tome ko će tačno imati pristup ovim poverljivim informacijama.

BLAST je prvo od igrača tražio kompletnu komunikaciju tokom mečeva, a kako je godina u kojoj se svi turniri igraju onlajn odmicala, tako su povećali preventivne mere protiv varanja tako što su zatražili i video snimke igrača tokom meča.

Ovim bi organizator imao potpuni pristup taktikama vodećih svetskih timova, zbog čega je od izuzetne važnosti da se transparantno objasni ko će tačno biti odgovaran za preglede spornog materijala, kao i da se ekipama izda potvrda da neće doći do njihove zloupotrebe.

Igrači udruženo stoje protiv odluke BLAST-a u koga prema zvaničnom saopštenju nemaju poverenja, zbog čega se čeka neki konkretan potez organizatora kako bi se sa turnirnom čiji nagradni fond iznosi 425.000 što pre nastavilo.

Komentari

Vaš komentar