Partizan na korak od ESL Pro Lige!

Partizan Esports
Partizan Esports

Partizan Esports CS:GO tim je osvojio RES Adriatic Ligu ubedljivo pobedivši iNation 2-0 u finalu, čime su se kvalifikovali za ESL Pro League Conference, kvalifikacioni turnir za ESL Pro Ligu koji će se održati na Malti.

Crno-beli su u četvrtfinalu pobedili KTRL, gde su izgubili i jedinu mapu u plejofu. Nakon toga u borbi za finale su savladali GamePub 2-0, dok je iNation napravio iznenađenje i pobedio najbolje rangirani tim turnira BLUEJAYS.

Samo finale nije donelo previše uzbuđenja, jer je Partizan bio potpuno dominantan u borbi za titulu. Oni su prvo odneli 16-4 pobedu na svom piku Dust2, da bi potom nadigali iNation i na njihovoj mapi – Ancient. Partizan je poveo na drugoj mapi 11-4 na CT strani, a u nastavku iNation uspeva da uzme samo jednu utešnu rundu, i Partizan 16-5 pobedom stavlja tačku na finale.

Hrvatski igrač Marin „ROGA“ Rogić je obeležio finale sa 49-14 skorom uz 112.5 štete po rundi i neverovatnim 2.03 rejtingom.

Partizan će u februaru putovati na Maltu gde će se od 21. do 27. održati ESL Pro League Conference 17. Njima će potencijalni protivnik biti između ostalog i aktuelni IEM Rio Major šampion Outsiders, iskusni Imperial Esports, Movistar Riders, Team Falcons, HEET i mnogi drugi.

Ukupno 16 ekipa će se boriti za šest preostalih slotova u 17. sezoni ESL Pro Lige, a sve što je potrebno crno-belima da do nje dođu je da trijumfuju u dva vezana meča u pobedničkom baražu. U slučaju da dožive poraz u njemu, i dalje će imati prilike da se plasiraju u ESL Pro Ligu preko gubitničkog baraža.

Predsednik Partizan Esportsa Jovan Mijailović je prokomentarisao za Sport Klub osvajanje RES Adriatic Lige:

„Iako su se momci naporno spremali za ovaj meč, moram da priznam da nismo očekivali ubedljivu pobedu kakva i jeste bila na kraju. Tim iNation je pre ovog duela imao 13 vezanih pobeda, a smatram da su i na papiru sjajna ekipa, no samo im nije bio dan. Često pričam sa našim IGL-om (In Game Leader), Emijem, i nakon finala mi je zapravo otkrio da je u samoj pripremi meča shvatio par načina na koje, ispostaviće se, je naš Partizan trijumfovao u meču.“

Na pitanje šta ovaj uspeh i odlazak u kvalifikacije ESL Pro Lige znači za tim, Mijailović je dodao:

„Atmosfera je nikada bolja! Momci su sa ogromnim samopouzadnjem ušli u meč, a sa još većim izašli. No, sada je pred nama tri meseca da se spremi za LAN na Malti za koji smo svi jako uzbuđeni. U planu je bootcamp (pripreme), kako bismo se spremili da pariramo najboljim svetskim ekipama, i da osvetalamo obraz balkanskog Esporta.

Tokom mečeva smo mogli primetiti da se par igrača izdvaja na serveru, medjutim verujte mi na reč da su svi podjednako zaslužni za titulu.

Kao najbitniju beneficije bih medjutim izdvojio motivacioni boost koji je ekipa dobila da još više radi, jer sada napokon imamo priliku da se pokažemo koliko vredimo i na svetskoj sceni.“

Komentari

Vaš komentar