Partizan prošao u drugi dan EU RMR Open kvalifikacija

ParRio
ParRio

Timovi iz regiona su izuzetno uspešno startovali u trećim otvorenim kvalifikacijama za IEM Rio Major EU RMR. Pored Partizana, drugi dan će igrati i miks GRGECHI, BLUEJAYS i Zero Tenacity.

Ostala su još samo dva kvalifikaciona turnira i osam ukupno mesta za evropske IEM Rio Major kvalifikacije. Mesta još nisu obezbedili timovi kao što su Astralis, Movistar Riders, Entropiq, AVANGAR, HEET, SINNERS, Eternal Fire i Endpoint, što samo pokazuje koliko je žestoka konkurencija.

Partizan nije imao sreće u prethodnim kvalifikacijama, kada su već u drugoj rundi naleteli na Entropiq, jednog od glavnih nosioca žreba. Tek oformljena ekipa nije mogla da izađe na kraj sa uigranim Rusima, ali su u trećim kvalifikacijama konačno uspeli da se dočepaju top 32 plasmana.

Redom su padale ekipe White Flames, xtreamrks, Panthers i Paloma, a danas od 18 časova Partizan se sastaje sa 22. ekipom Finest koju predvodi bivši igrač Fnatica i Ninjas in Pyjamas – Simon „twist“ Eliasson.

Ukoliko im pođe za rukom da savladaju Finest, njihov sledeći protivnik će biti pobednik meča ESCTATIC – OneTop, a u borbi za EU RMR potencijalno mogu igrati i protiv Zero Tenacity, koje se takođe dokopao završnice kvalifikacija, a u borbi za top 16 se sastaju sa ekipom GamerLegion, koja je u kvalifikacije ušla sa tri nova igrača.

BLUEJAYS su do sada možda i najviše pokazali od timova iz regiona u kvalifikacijama, i jedna mapa ih je delila u prvim kvalifikacijama od prolaska na EU RMR. Tada su izgubili od ruske Aurore, a danas će njihov prvi rival biti mađarski Budapest Five.

Veliku pažnju u ovim kvalifikacijama je privukao sastav koji nastupa pod imenom GRGECHI. Ekipu čine HOLMES, choiv7, VLDN, jayzaR i aybeN, a ova petorka je ostvarila veliki broj pobeda u sva tri kvalifikaciona ciklusa i svaki put su sve bliže i bliže velikom uspehu. I ovoga puta pred njima neće biti nimalo lak zadatak. Njihov prvi protivnik danas je Endpoint, a ako im pođe za rukom da ih savladaju, čeka ih potencijalno 26. tim sveta francuski HEET koji igra sa EC Kyievom.

Komentari

Vaš komentar