PGL razmatra alternative za lokaciju CS:GO Majora

CS-GO 21. jul. 202118:40 > 18:50
Podeli:
PGL
PGL

Organizator predstojećeg CS:GO Majora je izdao saopštenje u kome se navodi da još uvek rade na tome da se turnir održi u Švedskoj, ali da paralelno traže i druge opcije ukoliko se trenutna situacija u zemlji ne promeni.

Naime ukoliko bi se CS:GO Major kao što je planirao održao u Stokholmu, samo 300 gledalaca bi moglo uživo da prati borbu za najveći CS:GO trofej. Ovakvo ograničenje će biti na snazi minimum do sredine septembra kada će možda doći do promena mera, ali pitanje je da li je tada već kasno da se promeni lokacija i da li je PGL spreman da rizikuje.

Prema informacijama dve zemlje su se već ponudile PGL-u kao domaćini turnira garantujući uslove za održavanje Majora. Švedska u ovom trenutku malo toga može da garantuje, zbog čega su izgubili ulogu domaćina Dota 2 The International 10 turnira koji je nedavno premešten u Rumuniju.

Za sada sve vodi ka tome da bi PGL upravo u Rumuniji održao i CS:GO Major, ali još uvek nema nekih konkretnih glasina o tome ko vodi u trci za kandidovanje za novog domaćina.

PGL Stockholm Major bi trebalo da se održi u periodu između 23. oktobra i 7. novembra, a ukupan nagradni fond turnira iznosi dva miliona dolara.

Komentari

Vaš komentar