Poznati svi učesnici glavne faze IEM Cologne 2021

Podeli:
alistair renegades
alistair

Danas počinje glavna grupna faza IEM Cologne 2021 CS:GO turnira koju su nakon jučerašnjih finalnih mečeva plejina kompletirali Complexity, Renegades, mousesports i Team Spirit.

Najveće iznenađenje plejin faze je napravio australijski Renegades koji je u odlučujućem meču za prolaz dalje savladao OG 2-0 (16-11 Nuke, 19-15 Inferno). OG još uvek ne uspeva da pronađe formu sa novim sastavom, ali se i pored toga očekivalo da će biti jedan od osam timova koji će izaći kao pobednici iz plejina.

Complexity je overio svoju kartu 2-0 trijumfom protiv francuskog sastava Team LDLC (16-13 Dust2, 16-6 Mirage), dok je mousesports identičnim rezultatom slavio protiv sastava Evil Geniuses koji je ostao bez plasmana dalje (16-12 Nuke, 16-8 Inferno).

Plejin faza je završena veoma uzbudljivim okršajem ekipa Team Spirit i Sprout u kom je Spirit poveo 16-10 pobedom na mapi Ancient, Sprout je izjednačio 16-14 trijumfom na Dust2, a Nuke je odlučio pobednika. Timovi su razmenjivali udarce do samog kraja mape a u završnici je Spirit bio koncentrisaniji i odnose 16-13 pobedu.

Preostalih 16 ekipa će se u narednim danima boriti za šest dragocenih mesta u plejofu. Pobednici grupa će proći direktno u polufinale, dok će se preostali timovi boriti za plasman u top 4.

Komentari

Vaš komentar