Rio Major: Bad News Eagles 2-0, Cloud9 pred ispadanjem

IEM Rio Major
IEM Rio Major

Prvi dan Challengers faze CS:GO IEM Rio Majora je prošao u znaku sjajne igre ekipa GamerLegion koji su porazili favorizovani Vitality u drugom kolu, i lošeg rezultata Cloud9 koji se sa dva vezana poraza našao na korak od ispadanja sa turnira, iako su uz Vitality najveći favorit ovog dela takmičenja.

Kao i u prethodnim izdanjima Majora ukupno 16 ekipa se bori za osam mesta koje vode u Legends fazu. U prvom kolu videli smo poraze domaćih ekipa, 00 Nation je izgubio 3-16 od Bad News Eagles, FURIA u produžecima od ekipe BIG 16-19 iako su vodili 14-5, dok je Imperial očekivano poražen 9-16 u duelu sa Vitality.

U derbiju prvog kola Fnatic je nakon produžetaka slavio protiv Cloud9 19-17, a u preostalim mečevima Evil Geniuses je savladao IHC 16-9, OG je bio bolji od Grayhound Gaminga 16-5, MOUT je savladao Outsiders 16-6, a identičnim rezultatom je i GamerLegion pobedio 9z.

Na startu druge runde MOUZ je lako izašao na kraj sa Evil Geniuses protiv kojih su poveli 11-4 na poluvremenu mape Mirage, a u nastavku su održavali prednost za 16-10 pobedu i maksimalni učinak nakon prvog dana turnira.

Jedini balkanski tim na turniru, Bad News Eagles, je bio odličan u meču protiv BIG-a u kom su gubili 4-11 na poluvremenu mape Dust2, ali potom igraju savršenu CT stranu u kojoj uzimaju svih 12 rundi i dolaze do velike 16-11 pobede. Momcima sa Kosova sada fali još samo jedan trijumf da se nađu među Legendama.

Njihov protivnik će biti GamerLegion, koji je savladao Vitality 16-10 na Vertigu uz još jedno odlično izdanje Frederika „acoR“ Gyldstranda koji je završio meč sa 25 fragova i 1.43 rejtingom.

Nemanja „nexa“ Isaković nisu uspeli da savladaju Fnatic u tesnom meču u kom je švedska organizacija odnela 16-13 pobedu na mirage. Oni će protiv MOUZ-a odlučiti ko će biti jedan od prva dva tima koja prolaze dalje.

U mečevima 0-1 ekipa Outsiders su savladali IHC 16-12, FURIA je u brazilskom derbiju dobila 00 Nation 16-6, 9z je savladao miljenike publike Imperial 16-11, a u najvećem iznenađenju turnira Grayhound Gaming je nakon produžetaka na Dust2 pobedio Cloud9 19-17. Meč su pratile tehničke poteškoće zbog kojih je pri kraju mape C9 bio i oštećen, ali i pored nesretnih okolnosti koje su C9 potencijalno koštale jedne runde, ruska ekipa nikada nije trebala da dođe u situaciju da igraju produžetke protiv mnogo slabijeg rivala.

Danas su na programu mečevi trećeg kola Challengers faze:

2-0 timovi:

MOUZ – Fnatic
GamersLegion – Bad News Eagles

1-1 timovi:

Evil Geniuses – 9z
Team Vitality – Outsiders
OG – FURIA

BIG – Grayhound Gaming

0-2 timovi:

00 Nation – IHC
Cloud9 – Imperial

Komentari

Vaš komentar