Sprout i Falcons sa novim sastavima overili karte za EU RMR

Podeli:
Slaxz
Slaxz

Prve otvorene kvalifikacije za EU RMR Rio Major se bliže kraju, četiri od pet slotova je već obezbeđeno, a među timovima koji su do njih došli su i ekipe koje su debitovale sa novim sastavima - nemački Sprout i francuski Falcons.

Nemačka esport organizacija Sprout je dovela pred početak kvalifikacija dva velika pojačanja, u pitanju su danski igrači Ismail „refrezh“ Ali i Rasmus „Zyphon“ Nordfoss. Oni su do plasmana došli tako što su u završnici kvalifikacija prvo savladali premghouls i Entropiq u Bo1 mečevima, da bi potom u četvrtfinalu pobedili ESCTATIC 2-0.

Sprout je poveo ubedljivom 16-2 pobedom na Dust2 iako je to bio protivnički pik, da bi trijum overili 16-9 rezultatom na Vertigu.

Falcons je jedan od timova koji je bio u centru pažnje tokom kvalifikacija, jer su za njih zaigrali legendarni Nathan „NBK-“ Schmitt i Kevin „misutaa“ Rabier koji je prošle nedelje napustio Vitality.

Francuzi su imali izuzetno težak raspored, možda i najteži. Morali su da pobede Copenhagen Flames, potom Fnatic i konačno OG koji su u odlučujućem meču savladali 2-1 (16-12 Vertigo, 11-16 Mirage, 16-8 Overpass).

Najveće iznenađenje kvalifikacija je poraz Astralisa u top 16. Četvrti tim sveta je izgubio od CIS miksa Aurora rezultatom 11-16, koji je potom uspeo da preokrene rezultat i savlada makedonski BLUEJAYS 2-1 (13-16 Ancient, 16-7 Mirage, 16-11 Vertigo).

MOUZ je ispunio očekivanja i 2-0 pobedom protiv Portugese Familly miksa je obezbedio svoje mesto na Major kvalifikacijama.

Timovi koji su izgubili u četvrtfinalu će danas igrati mini plejof za finalni peti slot. BLUEJAYS će imati težak zadatak da zaustavi OG, dok se ESCTATIC sastaje sa Portugese Family. Pobednici ova dva meča će odlučiti o petom putniku iz prvog ciklusa otvorenih kvalifikacija na EU RMR Rio Major.

Komentari

Vaš komentar