Sunovrat favorita – Gambit i VP izbacili NaVi i Astralis

Podeli:
Gambit Sh1ro
Sh1ro

Četvrtfinale CS:GO spektakla IEM Katowice 2021 je prošlo u znaku autsajdera koji su savladali gigante ovog esporta. Prošlogodišnji šampion Natus Vincere je izgubio u ruskom derbiju od mladog sastava Gambita, dok je Virtus.pro nadigrao Astralis čime je EU regija ostala bez predstavnika na takmičenju.

Prvi deo IEM Katowice 2021 je prošao u znaku slabe igre evropskih timova, kao i vrtoglavog uspona CIS regije koji nije stao ni u plejofu. Kada kažemo CIS regija svako će prvo pomisliti na Natus Vincere, trenutno najbolje rangirani tim sveta uz Astralis po HLTV rejtingu, ali ispostavilo se da makar u ovom trenutku nisu ni u top 3 u ovoj oblasti.

Team Spirit je pobedom protiv Astralisa obezbedio još ranije direktan prolaz u polufinale, dok su Gambit i Virtus.pro trebali da se zadovolje i više nego odličnim prolaskom u četvrtfinale, gde su u teoriji trebali da pokleknu pred moćnim timovima koji su ih tu čekali. Ali umesto toga oni su demonstrirali kako hrabrom igrom može da se izađe i na kraju sa najtrofejnijim timovima sveta.

Prvi je na scenu stupio Gambit koji je prošle godine unapredio svoju akademiju u prvi tim i dodao veterana Abay „Hobbit“ Khasenova koji je očigledno i dalje željan uspeha. Hobbita pametimo po tome da je bio deo legendarne Gambit petorka koja je organizaciji donela prvu i za sada jedinu Major titulu i to upravo u Poljskoj, a sada uz sebe ima neka nova imena među kojima se ističe mladi Dmitry „sh1ro“. Sokolov.

Godina je tek počela tako da je rano donositi bilo kakve zaključke, ali ako sh1ro nastavi sa ovakvom igrom, na dobrom je putu da postane jedan od najboljih CS:GO igrača. U 2-0 pobedi Gambita (16-12 Overpass, 16-6 Train) sh1ro se istakao sa 40 fragova i 1.43 rejtingom uz samo 23 smrti i nema sumnje da će se ovaj mladi talenat naći u centru pažnje u ostatku turnira.

Na’Vi je istina igrao ispod forme u kojoj smo navikli da ih gledamo u prethodnih nekoliko meseci, ali i pored toga mora se priznati da je Gambit ušao izuzetno spreman u meč i da su potpuno zaslužili ovu grandioznu pobedu.

Sa druge strane u redovima ekipe Virtus.pro se istakao Mareks „YEKINDAR“ Galinskis sa neverovatnih 75 fragova i 99.2 štete po rundi protiv Astralisa. I dok većina timova igra pomalo uplašeno protiv Danaca pokazujući im možda i previše poštovanja, YEKINDAR je pucao od samopouzdanja i konstantno je dobijao duele protiv rivala što je omogućilo njegovom timu da povede preko mape Overpass na kojoj su slavili 16-10, da bi potom nakon 12-16 poraza na mapi Train trijumfovali u odlučujućem gejmu na Infernu rezultatom 16-11.

Gambit će danas u još jednom ruskom derbiju dočekati Team Spirit i sam plasman u finale za bilo koji od ovih timova će biti zaista neverovatan uspeh, dok će u drugom polufinalu Team Liquid probati da se vrati na vrh, a prva od naredne potencijalne dve prepreke će im biti Virtus.pro.

Komentari

Vaš komentar