Team Liquid i Astralis u finalu IEM Global Challenge

Podeli:
ESL

Astralis je drugi put za redom savladao Natus Vincere u velikom CS:GO derbiju, dok je Team Liquid nadigrao BIG u meču u koji su ušli kao autsajderi.

Poput finala na BLAST-u, još jednom je Astralis slavio na mapa Inferno i Train, dok je Na’Vi slavio na mapi Nuke, koja je inače bila njihov pik. Ovoga puta Aleksandr „s1mple“ Kostyliev nije bio raspoložen kao što smo navikli, a Denis „electronic“ Sharipov nije mogao sam da iznese teret protiv iskusne ekipe kao što je Astralis.

Danci su poveli 16-13 na Infernu, Na’Vi je izjednačio 16-9 trijumfon na Nuke, a potom je usledio odlučujući Train u kom smo gledali neizvesno prvo poluvremene nakon kog je Astralis ostvario minimalnu prednost, ali su u nastavku na CT strani dobrom odbranom došli do 16-11 pobede.

Njima će rival u finalu i borbi za glavnu nagradu od 200.000 dolara biti pomalo neočekivano Team Liquid. Američka ekipa nije uspela da se plasira na takmičenje, ali su do njega došli tako što su zamenili Chaos Esports Club koji nije mogao da doputuje u Evropu. Uspeli su u grupnoj fazi da savladaju Heroic, a potom i ekipu FURIA koja ih je ove godine redovno pobeđivala na NA turnirima.

U polufinalu ih je sačekao BIG, tim koji je u prethodnoj fazi turnira porazio dve najbolje ekipe sveta, Vitality i Astralis. Ipak, i pored uloge apsolutnih favorita BIG je bio nemoćan pod naletom Liquida, posebno Jonathana „EliGE“ Jablonowskog koji je završio meč sa 61 fragom, 113.6 štete po rundi i 1.62 rejtingom. Liquid je poveo 16-11 pobedom na Infernu, da bi tačku na meč stavili trijumfom u 30. rundi mape Nuke.

Komentari

Vaš komentar