Team Spirit deklasirao Astralis 16-1 za plasman u polufinale

CS-GO 21. feb. 202119:11 > 19:17
Podeli:
Chopper
Chopper

Team Spirit je zauzeo prvo mesto u grupi A na IEM Katowice 2021 nakon što su na odlučujućoj trećoj mapi pregazili Astralis rezultatom 16-1.

Iako se Team Spirit pokazao kao sjajna ekipa tokom turnira, nije im se previše šanse davalo u okršaju protiv moćnog Astralisa. Istina, imali smo prilike da gledamo iznenađenja ruskih ekipa na velikim takmičenjima, kako u onlajn eri tako i kada smo gledali CS:GO u LAN-u, ali današnji ishod okršaja u borbi za direktan plasman u polufinale će se dugo prepričavati.

Ekipe iz CIS regije imaju sjajan učinak u dosadašnjem toku turnira, a ukoliko Virtus.pro savlada ekipu FURIA gledaćemo čak četiri CIS tima u plejofu u koji podsetimo ide šest ekipa.

I dok je Gambit izbacio G2 Esports sa takmičenja, Astralis i Spirit su vodili borbu za dragoceno prvo mesto kojim se preskače četvrtfinale. Astralis je poveo 16-11 pobedom na Infernu gde su početni zaostatak od 1-5 uspeli da nadoknade i tada je izgledalo da znaju tačno kako treba da igraju protiv ruskog sastava. Otvorio je Spirit još jače drugu mapu Train, imali su 9-2 prednost koju su potom podigli na 14-5 u nastavku, ali je Astralis uspeo da dođe na korak do velikog preokreta nizajući pobedu za pobedom. Spirit je uspeo da ih zaustavi pri rezultatu 14-12 i dođe do map poena koji su iskoristili dve runde kasnije.

Ako je start Spirita na prve dve mape bio dobar, šta reći za odlučujuću mapu Dust2? Od pištolj runde Spirit se jednostavno isuviše dobro branio, toliko dobro da Astralis nije uspeo da uzme nijednu rundu u prvom delu igre. Od potpunog poniženja spasila ih je pobeda u pištolj rundi na startu drugog dela mape, ali već u narednoj Spirit pobeđuje i 16-1 rezultatom nagoveštava ulazak u eru CIS CS:GO-a o kome se iz dana u dan sve više govori.

Komentari

Vaš komentar