Treći poraz – G2 Esports ostao bez plasmana na IEM Rio Major

Podeli:
Nikola Kovač
NiKo

GamerLegion je izbacio G2 Esports iz EU RMR kvalifikacija za predstojeći CS:GO IEM Rio Major.

U najvećem iznenađenju turnira do sada G2 Esports je doživeo treći uzastopni poraz i završio učešće na EU RMR Major kvalifikacijama već nakon četiri kola.

Iako su uz FaZe bili možda i najveći favoriti za Legends slot u A grupi kvalifikacija za IEM Rio Major, G2 je još juče ostao bez direktnog plasmana u Legends fazu nakon što su doživeli šokantan poraz od ruskog sastava 1win.

I pored toga očekivalo se da će G2 trijumfovati kada se pređe na Bo3 format u mečevima za opstanak, ali umesto toga danas je došao hladan tuš u vidu poraza od ekipe GamerLegion koja će sutra igrati odlučujući meč za plasman na Major.

G2 koji je nedavno izgledao kao izuzetno ugiran tim u ESL Pro Ligi je potpuno podbacio u Major kvalifikacijama, i dok se poraz u drugom kolu protiv jake ekipe Cloud9 može opravdati, rezultati u kvalifikacijama ekipe koja je trebala da bude jedan of timova koji će se boriti za titulu na Majoru, su potpuno nedopustivi.

Poraz još više začuđuje kada se uzme u obzir da je G2 pregazio GamerLegion 16-3 na prvoj mapi (Vertigo). Timovi su potom prešli na Mirage, mapu koju je G2 nekada sjajno igrao, ali ovoga puta GamerLegion ih je potpuno nadigrao ubedljivim 16-4 rezultatom. Nemoćni G2 nije uspeo da uzme nijednu mapu na T strani, dok su u odbrani uzeli samo četiri runde.

Inferno je odlučio pobednika, a na njemu GamerLegion dolazi do minimalne prednosti na CT strani, da bi u nastavku uvećavali prednost i slavili 16-12 za opšti šok i nevericu G2 navijača.

Komentari

Vaš komentar