Twist uklonjen iz startne postave Ninjas in Pyjamas

Podeli:
Twist
NiP Twist

Švedska esport organizacija je izdala zvanično saopštenje da je Simon "twist" Eliasson prebačen na klupu za rezerve njihovog CS:GO tima.

Twist je stigao u NiP kao veliko pojačanje iz Fnatica u septembru 2019. godine nakon čega ekipa uzima drugo mesto na BLAST Pro Series turniru u Kopenhagenu i treće mesto na BLAST Global Finals 2019. Prošla godina nije bila preterano uspešna za Ninjas in Pyjamas koji su na momente pružali dobre partije, ali nisu uspevali ozbiljnije da ugroze vodeće svetske timove.

Nakon serije neuspeha na nekoliko poslednjih takmičenja na kojima su igrali kao što su BLAST Premier Fall, IEM Beijing i cs_summit 7 postalo je jasno da su ekipi potrebne promene, a ona dolazi u vidu sveže krvi, 17-godišnjeg Erika „ztr“ Gustafssona, člana NiP akademije koji će dobiti priliku da se pokaže u prvom timu.

On će imati vatreno krštenje u sutrašnjem meču protiv najboljeg tima sveta Astralisa, koji će biti rival NiP-a u prvom kolu BLAST Premier Spring 2021 turnira.

Pored promene u startnoj petorci NiP je pojačao i stručni štab. Oni su doveli Davida McGowana, bivšeg australijskog olimpiskog veslača koji će nadgledati pripreme igrača, dok će trener NiP akademije Frederik „JAEGARN“ Andersson asistirati prvom timu kao pomoćni trener.

Komentari

Vaš komentar