Woxic zvanično napustio Cloud9

Podeli:
Starladder Flickr

Turska CS:GO zvezda Ozgur "woxic" Eker se oprostio od Cloud9 nakon samo tri meseca provedenih u timu.

Njegov dolazak u Cloud9 je podigrao ogromnu pažnju navijača, pogotovo kada se uzme u obzir da je woxic potpisao ugovor vredan 1.3 miliona dolara i to na period od tri godine.

Woxic je trebao da bude jedan od glavnih igrača tima koji je najavljen kao nova velika sila u CS:GO esportu, ali umesto toga sve što smo za sada videli od ekipe na koju je potrošeno preko šest miliona dolara je prosečna igra na nekoliko turnira kao što su DreamHack Masters Winter, BLAST Premier Fall Showdown i Flashpoint liga.

U zvaničnom saopštenju menadžera ekipe Henry „HenryG“ Greera se navodi da je došlo do problema koje Cloud9 nije mogao da reši. Reč je o lošem pingu sa lokacije na kojo je woxic igrao koja je uticala na kvalitet njegove igre što je dovelo do toga da je Turčin izgubio motivaciju. Kako je došlo do toga da C9 potpiše milionski ugovor sa igračem a da pre toga ne provere da li može da igra u adekvatnim uslovima nije baš najjasnije, zbog čega možemo pomisliti da se iza ovog obostranog prekida saradnja krije više nego što je otkriveno.

Prema glasinama, njega bi u C9 trebalo da zameni 20-godišnji Erick „Xeppaa“ Bach koji je prethodno igrao za Chaos.

Komentari

Vaš komentar