Diamant slavio 3-0 u finalu EBL Sigma Kup kvalifikacija

scfin
diawin

Diamant Esports će predstavljati Esports Balkan Ligu na LAN finalu prvog izdanja Sigma Kup takmičenja, nakon što su u finalu kvalifikacija ubedljivo savladali favorizovani Cyber Wolves Esports koji će morati da se poput Partizana zadovolji borbom u Gauntlet fazi.

Ispostavilo se da je prednost zadržavanja sastava iz letnje sezone ipak prevelika. Diamant kao jedini učesnik kvalifikacija sa petorkom iz EBL lige je ukupno odigrao 5-0 u dva meča i bez izgubljene partije slavio na turniru. Ova pobeda im je obezbedila put u Atinu i direktno učešće u top 4 Sigma Kupa.

I pored toga što su ubedljivo slavili protiv crno-belih, Diamant je ušao kao autsajder u finale kvalifikacija protiv Cyber Wolvesa, ekipa koja je okupila poznata imena u svom sastavu sa ciljem da dominiraju na Sigma Kupu. Oni su redom pobedili Harmony, Auxesis i Valiance, i to bez izgubljene partije, ali ih je Diamant potpuno nadigrao u finalu.

Diamant je poveo 1-0 u partiji u kojoj nismo ni videli veliku timsku borbu za kraj, jer se Bor „Kektz“ Jeršan prošetao preko bot lejna do nexusa dok su Vukovi branili sredinu i sa Olafom srušio glavnu zgradu protivnika.

Cyber Wolves su poveli u ranoj fazi igre u drugoj partiji, ali Diamant uspeva da se povrati velikom pobedom na midu u 5 na 5 borbi gde su očistili ceo protivnički tim bez da su ikoga izgubili. Ubrzo nakon toga povećavaju prednost na 2-0, a u trećoj partiji zahvaljući sjajnoj igri Yusufa „Luka“ Oktay Gulbaka na Akali dolaze do dominante 21-5 pobede za manje od pola sata igre.

Pored Diamanta, prolaz na Sigma Kup 2022 je osigurao i češki tim Dynamo Eclot koji je slavio u kvalifikacijama Hitpoint lige, ostavivši iza sebe favorite kao što su eSuba i Entropiq koji će se boriti u Gauntlet fazi protiv Cyber Wolvesa i Partizana za finalni četvrti slot na LAN-u.

Kada je reč o Grčkoj, Team Phanatsma je slavio u borbi za treće mesto i ići će u Gauntlet, dok se u finalu danas sastaju Pentagon Maze i WLGaming Esports.

Komentari

Vaš komentar