Izvučeni parovi: Na'Vi vs. OG na startu PGL Majora

Dota 2 3. mar 201816:35 > 16:36
Podeli:
PGL

PGL je otkrio parove prvog kola PGL Bucharest Dota 2 Major koji počinje sutra. Team Liquid i LG.ForeverYoung igraju u velikom derbiju, Na'Vi ide na OG, dok će TNC Pro Team već u prvom meču ukrstiti koplja sa svojim velikim rivalima iz SEA regije, ekipom Mineski.

Major u Rumuniji će se za razliku od većine velikih Dota 2 takmičenja igrati u startu po švajcarskom grupnom sistemu, po uzoru na CS:GO u kom ovaj format dominira u prethodnih nekoliko meseci. To znači da su parovi nasumično izvučeni u prvoj rundu, dok će nakon toga ekipe igrati protiv timova sa istim brojem pobeda. Igra se ukupno pet rundi, nakon čega osam ekipa koje prve dođu do tri pobede idu u plejof.

Svi mečevi u prvoj fazi takmičenja će se igrati u BO1 formatu, što znači da će ekipe koje budu najmanje grešile imati najbolje šanse za prolaz dalje, pošto priliku za preokret posle jednog poraza nemaju sve do završnice takmičenja.

Kada su parovi u pitanju, primetno je da su američke ekipe opet manjak sreće. OpTic Gaming je izvukao aktuelnog Major prvaka Virtus.pro dok je compLexity izvukao Team Secret, uz VP najuspešniju ekipu u dosadašnjem toku sezone. Svu sreću kada su NA timovi u pitanju je prigrabio EG koji će u prvom kolu igrati protiv brazilske ekipe paiN Gaming.

Finalista ESL One Krakow Majora Vici Gaming će se na startu takmičenja boriti protiv sunarodnika iz ekipe VGJ.Thunder, dok će Newbee imati priliku da se zagreje protiv Vega Squadrona.

Takmičenje sutra u 09:00 po našem vremenu otvaraju Team Liquid i LGD.ForeverYoung, a evo i kompletnog rasporeda:

09:00 Team Liquid vs. LGD.ForeverYoung
10:00 Team Secret vs. compLexity Gamigng
12:00 Evil Geniuses vs. paiN Gaming
13:00 Virtus.pro vs. OpTic Gaming
15:00 Mineski vs. TnC Pro Team
16:00 Vici Gaming vs. VGJ.Thunder
18:00 Na’Vi vs. OG
19:00 Newbee vs. Vega Squadron