PGL Bucharest: EG savladao Liquid u derbiju

Dota 2 6. mar 20189:53 > 10:56
Podeli:
PGL

Drugi dan PGL Dota 2 Major je obeležilo veliko iznenađenje paiN Gaminga protiv Vici Gaminga, epski duel EG-a i Team Liquida koji šteta šte je trajao samo jednu partiju, kao i sve bolje formu kineskih ekipa Newbee i VGJ.Thunder koje su došle na korak do plejofa.

Borbu između timova koji su takmičenje startovali porazom u prvoj rundi otvorili su compLexity Gaming i Mineski. Američka ekipa je odlučnom igrom srušila otpor protivnika za 40 minuta, Mineski jednostavno nije imao šta da traži u meču od momenta kada je coL uzeo Roshana.

Teško da je iko očekivao duel između LGD.ForeverYoung i Virtus.pro u grupi poraženih timova, ali nakon lošeg rezultata prvog dana, obe ekipe su morale da pobede kako bi izbegle da se već nakon dva dana igranja nađu na korak do ispadanja. Virtus.pro je opet odigrao slabije nego što smo očekivali, partija se odužila i trajala preko 50 minuta, ali je na kraju nafidovani Terror Blade doneo pobedu CIS ekipi.

Na’Vi je konačno uspeo da upiše pobedu na Majoru, ali protiv jedne od najslabijih ekipa na turniru – Vega Squadrona. Danylo „Dendi“ Ishutin je blistao u ovom meču, imao je 9-0-8 skor sa Death Prophetom i podsetio nas je na dane kada je bio jedan od najboljih igrača sveta.

Za najveće iznenađenje drugog dana takmičenja se pobrinuo brazilski tim paiN Gaming koji je savladao Vici Gaming za samo 26 minuta igre. Kineska ekipa je podcenila protivnike i odabrala sastav heroja fokusiran za kasnu fazu igre – do koje na kraju nisu ni stigli, i sada moraju da vežu tri pobede ako žele prolaz u plejof.

Kada su mečevi 1-0 timova u pitanju, TNC Pro Team je iskoristio to što su izvukli verovatno najslabijeg mogućeg protivnika u drugoj rudi, OpTic Gaming, mada do pobede nisu došli ni malo lako. Oba tima su igrala ispod proseka u prvih pola sata igre, da bi tek nakon toga TNC započeo sa agresivnijim napadima zahvaljući neuništivom Lifestaleru koji je skupio 8 killova i 13 asistencija uz samo 2 smrti za ceo meč. U međuvremenu Shadow Fiend je postajao sve jači i jači, Armel Paul „Armel“ Tabios je preuzeo ulogu heroja svog tima i sa 22-2-13 skorom na kraju obeležio meč.

Evil Geniuses i Team Liquid su opravdali ulogu derbi meča dana, odigravši neverovatnu partiju koja je trajala sat vremena. Liquid je očekivano mnogo bolje otvorio duel, Elder Titan im je doneo prevagu u ranoj fazi igre i za vrlo kratko vreme su imali 7-0 prednost na svojoj strani. U tim trenucima izgledalo je kao da će Amer „Miracle-“ Barqawi bez većih poteškoća ujahati sa Phantom Lancerom u protivničku bazu, ali EG je imao drugačije planove. Kako je partija odmicala, tako je prvobitno nevidljivi Nature Prophet počeo da ima sve veći uticaj na mapu. Znajući da im vreme ističe i da heroji EG-a polako završavaju buildove, Team Liquid započinje kompletnu ofanzivu, odlučivši da se ne predaju nakon svega bez žestoke borbe. Borba oko Roshana je eskalirala greškom Liquida kome se agresivnost obila o glavu, ostaviši bez svojih carry igrača nisu uspeli da zaustave napad EG-a koji je potom usledio, i doveo američku ekipu do 2-0 rezultata.

Team Secret je na papiru imao prednost protiv još jedne kineske ekipe u usponu forme, VGJ.Thundera, ali je agresivan tempo meča više odgovarao Kinezima koji su nakon samo 10 minuta igre imali 8-1 prednost. Već nakon 20 minuta su bili ispred baze protivnika, a posle pola sata igre upisali su i drugu pobedu ubedljivim 35-5 skorom.

Newbee je nastavio sa stabilnom igrom i u drugom kolu, u kom su savladali nezgodni OG. OVoga puta je Song „Sccc“ Chun preuzeo ulogu vođe ekipe u samoj partiji i sa 17-1-5 Gyrocopterom je obeležio meč koji je doveo Newbee na korak do plejofa.

Na’Vi nije imao sreće sa žrebom izvukavši Virtus.pro u 1-1 šeširu, dok će američke ekipe compLexity i OpTic ići na Liquid i OG. Team Secret se za drugu pobedu bori protiv paiN Gaminga, dok se za opstanak na turniru LGD.FlyQuest bori protiv Vici Gaminga, nakon što su treći put za redom izvukli najtežeg mogućeg protivnika. U preostalim meču 0-2 ekipa Vega Squadron i Mineski odlučuju u direktnom okršaju o svojoj sudbini na Majoru.