PGL Bucharest: EG u plejofu, LGD.ForeverYoung ispao

Dota 2 7. mar 201810:56 > 11:32
Podeli:
Riot Flickr

Evil Geniuses i VGJ.T su prve dve ekipe koje su izborile plasman u plejof PGL Bucharest Dota 2 Majora, završivši prvu fazu turnira sa 3-0 skorom. Vega Squadron i LGD.ForeverYoung su doživeli treći uzastopni poraz i završili učešće na Majoru u Rumuniji.

LGD.ForeverYOung zaista nije imao sreće sa protivnicima na Majoru. Team Liquid, Virtus.pro i Vici Gaming su protivnici od kojih su izgubili, ali i pored toga njihovi fanovi teško da će imati razumevanja za nula pobeda na takmičenju. Iako je i Vici užasno otvorio turnir, bolje su se snašli od LGD-a u odlučujućem meču i ostvarili priliku da se dalje bore za opstanak.

To je uspelo i ekipi Mineski koja je savladala poprilično slab Vega Squadron, koji je jedno vreme čak i vodio u meču, ali nisu uspeli da sruše protivničku bazu i Mineski se na vreme povratio u gejm, došavši do prve pobede na turniru.

TNC Pro Team je od starta Majora dokazao da je u vrhunskoj formi, što su demonstrirali i u meču protiv VGJ.Thundera gde su bili na korak do pobede. Imali su u jednom momentu 20.000 golda prednosti, ali tvrdoglava kineska ekipa nije htela da prepusti trijumf protivnicima, lavovski su se borili do samog kraja i nakon skoro sat vremena igre uz seriju dobrih poteza potpuno zasluženo dolaze do pobede i plasmana u plejof.

Evil Geniuses za sada nosi titulu najprijatnijeg iznenađenja turnira. Iako smo od njih očekivali dobru igru, teško da je iko smatrao da će nakon što su pobedili TI7 šampiona Team Liquid, uspeti da savladaju i Newbee za samo 23 minuta u trećoj rundi Majora. EG sada ulazi rasterećen u plejof i imaće dan odmora više da se spreme za izazove koji su pred njima.

U duelima 1-1 ekipa Virtus.pro je upisao drugu pobedu savladavši Na’Vi, dok je Team Secret za pola sata igre pobedio paiN Gaming. Američki fanovi su potom i te kako imali razloga da slave, compLexity je napravio veliko iznenađenje savldavši Team Liquid, dok je OpTic Gaming bio bolji od ekipe OG, i oba tima će se danas boriti za plasman u plejof.

U prvim mečevima četvrtog dana Team Liquid je izbacio Vici Gaming sa takmičenja i obezbedio priliku da se u odlučujućoj petoj rundi bori za plejof, dok će nakon ovog mečga za opstanak igrati Na’Vi protiv paiN Gaminga i OG protiv Mineskija.

Newbee je u prvom meču četvrtog dana obezbedio plasman u plejof savladavši compLexity Gaming, dok će nakon ovog mečga Virtus.pro igrati zanimljiv duel protiv TNC Pro Team-a, a potom će OpTic i Team Secret odlučiti ko će biti peta od osam ekipa koje će se takmičiti u plejofu.