Zakazan kineski derbi: VGJ i Newbee u polufinalu Majora

Dota 2 9. mar 201816:58 > 17:24
Podeli:
Team Secret

Kina će imati predstavnika u velikom finalu PGL Bucharest Majora. VGJ.Thunder i Newbee su prvi polufinalni par, oni su u četvrtfinalu savladali TNC Pro Team i Team Secret.

U prvom četvrtfinalnom meču VGJ je uspeo da napravi preokret i savlada TNC iako su izgubili prvu partiju i to veoma ubedljivo. TNC je u prvoj partiji slavio rezultatom 40-9, sa 27.000 golda prednosti, a Armel Paul „Armel“ Luna Tabios i Marc Polo „Raven“ Luis Fausto su zajedno napravili 30 killova i 29 asistencija uz samo jednu smrt.

TNC je ušao u drugu partiju sa maltene istim timskim sastavom, jedina razlika je bila ubacivanje Mirane umesto Gyrocoptera, ali je ovoga puta VGJ mnogo bolje odigrao sa Shadow Fiendom u svojim redovima. Iako je druga partija bila neizvesna većinu vremena, VGJ je skoro sve vreme imao prednost i kontrolisao tok partije, postepeno uvećavajući svoju prednost sve dok nisu pobedili.

Treća partija je bila kompletna suprotnost prve, ovoga puta je VGJ već nakon pola sata igre imao prednost od preko 25.000 golda a Luna se pokazala kao nerešiva enigma za TNC, napravivši 16 killova bez ijedne smrti.

Newbee je prošao do finala bez izgubljene partije u meču protiv Team Secreta, koji je pružio dobar otpor, ali na kraju je ipak kineska ekipa slavila. Opet je Luna igrala ključnu ulogu, ovoga puta ju je sjajno odigrao Xu „Moogy“ Han koji je u dve partije imao ukupan skor 13-3-16, ali je ipak najviše pažnje privukao Song „Sccc“ Chun odigravši 16-0-7 sa Death Prophetom u drugoj partiji koju je Newbee dobio za samo pola sata igre.

Večeras se igra i derbi meč četvrtfinala između ekipe Evil Geniuses i Team Liquid, dok se sutra ujutru igra preostali duel prve runde plejofa u kom se sastaju Virtus.pro i OpTic Gaming.