CompLexity otpustio kapitena Dota 2 tima

Dota 2 19. mar. 201816:40 > 17:26
Podeli:
Starladder

Dota 2 esport zajednicu je proteklog vikenda šokirala vest o odlasku Kylea "Kyle" Freedmana iz ekipe compLexity Gaming. Nakon skoro 900 profesionalnih mečeva u ekipi, Kyle je jednoglasno udaljen iz ekipe usled "prevelikog neslaganja sa ostatkom tima", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Taman kada je compLexity počeo da pokazuje bolju igru u ovoj sezoni, uspevši da dođe na korak do plejofa Majora u Bukureštu, kada su u trećem kolu savladali Team Liquid, da bi u petom, odlučujućem kolu izgubili od velikih rivala OpTic Gaminga, ekipa ostaje bez svog temelja i najvećeg oslonca.

Kyle je za coL odigrao 879 mečeva, donevši ekipi veliki broj fanova zbog svoje prepoznatljive harizme i želje za borbom i uspehom. Iako je compLexity nedavno kupljen od stane vlasnika NFL tima Dallas Cowbysa, problemima ipak nije došao kraj, zbog sve dublje krize u međusobodnom odnosu članova tima.

Menadžer ekipe Kyle „Beef“ Bautista je dao veoma potresnu i emotivnu izjavu povodom ovog događaja, pokušavši da objasni bez otkrivanja detalja koji je razlog ove odluke, kao i da još jednom navede koliko je Kyle značio timu.

„Tokom vremena provedenog u timu, Kyle je krvario za crveno-crne iznova i iznova. On je tip osobe koja stavlja druge ispred sebe, ako će to doneti boljitak timu i organizaciji. Nakon TI5 Kyle je bio uveren da bi za igrače bilo najbolje da igraju van timske kuće u Floridi, iako se organizacija nije slagala izložio je sebe riziku kako bi uradio ono što je smatrao ispravnim.

Godinu dana kasnije kada smo odlučili da ukinemo tim zato što nismo mogli da pronađemo dovoljno sponzora, Kyle se žrtvovao i pomnudio da ne prima platu mesecima dok organizacija ne stane na noge, što nam je pomoglo da se stabilizujemo i zadržimo ekipu.

Njegovo provedeno vreme u ekipi najbolje možemo opisati pojmovima kao što su odlučnost i žrtvovanje. Siguran sam da će ukoliko to poželi, lako pronaći grupu ljudi sa kojima će moći da ispuni svoje ambicije i postane jedan od najboljih igrača na svetu. Šteta je što to neće moći da ostvari sa nama.“

Beef je takođe napomenuo da mu je donošenje ovakve odluke bilo nešto najteže što je uradio u dosadašnjoj karijeri, a upravo je on taj koji je ubedio slavnog američkog igrača da 2014. godine pređe sa MOBA igre Heroes of Nevereth na Dotu. Ali ništa od toga na kraju nije vredelo, zato što je razdor unutar tima postao prevelik i igrači nisu mogli da nastave da igraju dalje, iako to znači da će coL morati kroz otvorene kvalifikacije da se bori mesto na TI 8, zato što je prelazni period istekao i ne mogu dovesti novog igrača za Minor i Major turnire do kraja sezone.

Još uvek se ne zna kakva je budućnost coL tima, kao ni to da li će u njemu ostati Kyleov brat Zakari „zFreek“ Freedman, sa kim se prema glasinama Kyle i najviše svađao u poslednje vreme.