DAC 2018: EG izbacio Newbee, kraj turnira za Secret

Dota 2 3. apr 201815:03 > 15:40
Podeli:
Privatna arhiva

Prvog dana plejofa Dota 2 Asian Championshipa videli smo borbu osam timova za preostala četiri mesta u top 8, a u njima su kineske ekipe tri puta doživele poraz, dok je jedino Vici Gaming prošao dalje i to načinivši veliki uspeh 2-0 pobedom protiv jedne od najboljih ekipa na planeti - Team Secreta.

Domaćin Majora je spao sa pet na dva predstavnika nakon prvog dana plejofa, čime je još jednom potvrđeno da kineske ekipe nisu ni blizu forme na koju smo navikli. Newbee je nastavio sa lošim partijama nakon što su izgubili sve mečeve u tajbrejkeru grupe A, izgubivši obe partije protiv EG-a za manje od pola sata igre. U prvoj partiji je Sumail „SumaiL“ Hassan demolirao kineski ekupu sa 12-1-7 Puckom, da bi u sledećoj ponovio sličan uspeh samo sa Leshracom, sa kojim je napravio pola od 16 kilova svoje ekipe.

Team Liquid je zakazao veliki derbi protiv Virtus.proa pobedivši VGJ.Thunder 2-0. U prvoj partiji se čudna pik faza sa offlane Doomom i support Nature’s Prophetom obila o glavu kineskoj ekipi koja je izgubila za samo 25 minuta, dok je u drugoj VGJ mnogo bolje odolevao protivnicima zahvaljući Pan „Fade“ Yiovom Keeper of the Light-u. VGJ je uspeo a dođe do Roshana i povede na momenat, ali se Liquid u nastavku sjajno branio i uspeo da nakon jedne velike borbe potpuno povrati kontrolu nad partijom upisavši i drugu pobedu.

OpTic je zakazao duel sa ekipom Mineski u četvrtfinalu nakon što su sa takmičenja izbacili prošlogodišnjeg pobednika Invictus Gaming rezultatom 2-0. U prvoj partiji pobedu svom timu je doneo Quinn „CCnC“ Callahan sa 9-0-7 Death Prophetom, dok je u drugoj zablistao Per Anders „Pajkatt“ Olsson Lille sa neočekivanim Phantom Assassinom upisavši 15 od 29 killova svoje ekipe.

Najzanimljiviji meč dana smo gledali na samom kraju u duelu Vici Gaminga i Team Secreta. Clement „Puppey“ Ivanov i njegov tim su odlično otvorili prvu partiju, vodivši maltene sve vreme u toku prvih pola sta igre, što im je donelo prvi Aegis, ali i pored toga nisu uspeli dalje od tier 3 kule na top lejnu. Vici je iz čvrste odbrane iznenada prešao u odlučnu ofanzivu, koja je rezultovala neverovatnom pobedom u grupnoj borbi u kojoj nisu izgubili ni jednog igrača, ubivši ceo protivnički tim. Odmah nakon toga su ubili Roshana što je bilo dovoljno da im donese pobedu iako se Secret branio do samog kraja.

Težak poraz u prvom gejmu je uticao na Secret koji je redom gubio borbu za borbom u drugoj partiji, što je najbolje iskoristio Zeng „Ori“ Jiaoyang koji je završio partiju sa 14-1-14 skorom kao Tiny. Vici je ovom pobedom bar malo osvetlao obraz kineksih ekipa i izborio priliku da pobedom u sutrašnjem meču protiv TNC Pro Teama dođe na korak do finala pobedničkog baraža.

Parovi prve runde pobedničkog baraža izgledaju ovako:

LGD Gaming vs. Evil Geniuses
Virtus.pro vs. Team Liquid
Mineski vs. OpTic Gaming
TNC Pro Team vs. Vici Gaming