DAC 2018: LGD i Mineski u finalu pobedničkog baraža

Dota 2 5. apr 201814:38 > 15:05
Podeli:
Perfect World

Treći dan plejofa na Dota Asian Championship Majoru nam je doneo žestoku borbu za mesto u finalu pobednika, u kom je LGD nadigrao Team Liquid, dok je Mineski bio bolji od Vici Gaminga. Dok su turnir napustili Evil Geniuses i OpTic Gaming, izgubivši od Virtusa i TNC-a.

Američke ekipe Evil Geniuses i OpTic Gaming nisu uspele da se snađu u nezgodnim BO1 mečevima čiji je ulog bio opstanak na Majoru. Fanovi EG-a su se ponadali da će njihov tim uspeti da ponovi ono što je Liquidu dan ranije pošlo za rukom, ali je Virtus bio nemilosrdan, odnevši pobedu za nešto više od pola sata igre, uz kill po minutu, dok su protivnicima prepustili samo 12 killova za ceo meč.

Drugi meč gubitničko baraža između TNC-a i OpTica je bio donekle neizvesniji. TNC je uz Mineski bio najprijatnije iznenađenje prve faze turnira, ali su ipak juče poklekli u pboedničkom baražu nakon velikog preokreta Vici Gaminga. OpTic je takođe odlično startovao turnir, ali su krenuli da popuštaju kako je vreme prolazilo, i jednostavno iako su uspeli neko vreme da pruže otpor, nisu mogli da zaustave vidno raspoloženi TNC koji je izborio priliku da nastavi borbu za mesto u finalu gubitničko baraža.

Team Liquid je ušao kao veliki favorit u meč protiv LGD-a nakon jučerašnje 2-0 pobede protiv Virtusa. Ulogu favorita su opravdali u prvoj partiji koju su ekspresno dobili za 26 minuta, da bi potom LGD neočekivano odgovorio sa dve vezane pobede, obe za po 28 minuta igre, donevši veliko slavlje domaćim navijačima.

Njihov protivnik u borbi za mesto u velikom finalu će biti Mineski, koji je sprečio sudar kineskih timova, savladavši Vici Gaming rezultatom 2-1. Za razliku od prethodnog meča koji smo gledali, ovoga puta je pred nama bio žestok okšaj u kom je najkraća od tri partije trajala 47 minuta, a najduža čak 66. Ekipa koju predvodi veteran Chai „Mushi“ Yee Fung je dobila prvu partiju nakon preokreta i niza odlučnih borbi, iako su gubili na početku partije, da bi potom Vici odgovorio trijumfom u maratonskom gejmu odnevši pobedu u odlučujućoj timskoj borbi. Kam „Monn“ Boon Seng prednjači u ekipi Mineski sa Death Prophetom tokom cele treće partije i na kraju sa skorom 14-4-17 predvodi svoj tim do velikog trijumfa, na samo dva koraka od titule.

Sutrašnji program počinje duelima gubitničkog baraža u kojima igraju Vici vs. Virtus i Liquid vs. TNC, nakon čega sledi prava poslastica u vidu finala pobedničkog baraža između LGD-a i ekipe Mineski.