Diskutabilni pozivi za Super Major digli veliku prašinu

Dota 2 17. apr. 201816:57 > 17:21
Podeli:
PGL

U momentu kada su otkriveni direktno pozvani timovi za poslednji i najveći Dota 2 Major u aktuelnoj sezoni, veliki broj pro igrača se pobunio zbog izbora, a među njima je prednjačio kapiten OpTic Gaminga Peter "ppd" Dager.

Poslednji turnir pred The International 8 će biti održan od 4. do 10. juna u Šangaju a pored 50% većeg nagradnog fonda koji će iznositi 1.500.000 dolara, igrači će se boriti za 2250 kvalifikacionih poena za TI8.

Kao i obično, svaka regija će imati po jedan slot u kvalifikacijama, a zbog većeg broja učesnika (16 ekipa) čak deset timova je dobilo pozive na takmičenje. Među njima su očekivano ekipe koje su osvojile prethodne Majore i koje prednjače na PC rang listi, kao što su Virtus.pro, Team Liquid, Team Secret, Newbee, Vici i Mineski, ali među njima su se našli i tri tima koji po nekima nisu zaslužili mesto bez igranja kvalifikacija.

Kako ppd navodi u obrazloženju svoje reakcije na pozvane timove, Evil Geniuses su izgubili na poslednja dva NA kvalifikaciona turnira, aludirajući kako trenutno nisu najbolji tim u Americi, dok OG ne samo da ima diskutabilne rezultate u prethodnom periodu, već zbog toga što su nedavno ostali bez igrača i ostatak sezone moraju da igraju sa trenerom, ni ne može da izbori direktan plasman na TI8 preko Pro Circuit liste.

Kao šlag na tortu dolazi poziv ekipe Na’Vi koja je bez uspešnih rezultata cele sezone. Evidentno je da je organizator uzeo u obzir i popularnost timova, a ne samo njihov učinak, iako je poznata Dota 2 javna ličnost Wykrhm Reddy probao da opravda postupak organizatora.

Dota 2 igrači već neko vreme negoduju i bune se oko toga kako je organizovana celokupna takmičarska sezona, prvenstveno se žalivši na konstantno menjanje formata turnira koje igraju, kao i na premale šanse da se ekipe dokopaju Minora i Majora pošto većinu vremena grupa od istih desetak timova igra na njima. 

Da li će i koliko Valve prihvatiti njihove primedbe pre nego što počne sa organizovanjem sledeće takmičarske sezone, ostaje nam da vidimo nakon završetka osmog po redu The International turnira.