Nezaustavljivi: PSG.LGD osvojio drugi Dota Major u nizu

Dota 2 21. maj. 201813:35 > 13:38
Podeli:
LGD Gaming

Paris Saint-Germain nastavlja sa nizanjem uspeha u esportu. Oni su odbranili titulu aktuelnih Dota 2 Major šampiona u Kini, osvojivši MDL Changsha Major ubedljivom 3-0 pobedom protiv VGJ.Storma u velikom finalu.

Kineska ekipa koja brani boje slavne francuske sportske organizacije nastavlja da bude u centru pažnje Dota 2 zajednice, zahvaljući sjajnoj igri koju pruža od kako su promenili naziv kluba. Changsha Major nije najbolje počeo za ekipu, koja je zauzela tek četvrto mesto u grupi B, sa dve pobede, isto toliko poraza i jednim nerešenim rezultatom u pet kola, zbog čega su plejof započeli u gubitničkom baražu.

I pored toga što su igrali u gubitničkom baražu od prvog kola, stižu do velikog finala nizanjem pet pobeda protiv ekipa kao što su: IG Vitality, TNC Pro Team, Team Secret, Newbee i Vici Gaming, izgubivši samo jednu partiju na putu do finala.

U finalu ih je čekao VGJ.Storm, koji igra sve bolje i bolje kako se TI8 bliži i sada već nema sumnje da će biti glavni favoriti u američkim kvalifikacijama, ali ipak i pored dobre forme nisu imali snage da se nose sa PSG.LGD-om koji ih je savladao bez izgubljene partije u finalu.

U pobedničkoj ekipi po skoru se ponovo istakao Wang „Ame“ Chunyu. Prvu partiju je završio bez smrti, sa 12-0-12 skorom igrajući Spectra, u drugoj je odigrao 14-2-22 sa Gyrocopterom, dok je u trećoj dozvolio svom saigraču Lu „Maybe“ Yaou da bude u centru pažnje sa 17-5-14 Queen of Pain.

PSG.LGD je ovom pobedom i teoretski obezbedio plasman na The International 8, na koji odlaze kao jedni od glavnih favorita nakon onog što su pokazali u proteklih nekoliko nedelja.

Vremena za odmor nema, već od srede je na programu pretposlednji Major u sezoni – ESL One Birmingham.