Fly i s4 prešli u Evil Geniuses

Dota 2 29. maj 201812:12 > 12:41
Podeli:
OG

U jednom od najvećih Dota 2 transfera godine, na samom kraju aktuelne sezone, veterani ekipe OG Gustav "s4" Magnusson i Tal "Fly" Aizik prelaze u američku ekipu Evil Geniuses.

Oni će u obući plavi dres umesto Rasmusa „MiseRy“ Filipsena i Clintona „Fear“ Loomisa koji su juče i zvanično napustili ekipu, a ovo znači i da će Sumail „SumaiL“ Syed Hassan biti vraćen na njegovu primarnu poziciju mid lejn na kojoj nije igrao neko vreme.

Evil Geniuses je doveo mnogo veća pojačanja nego što su se i najoptimističniji fanovi mogli nadati. Fly je jedan od osnivača OG-a i zaista je retko ko očekivao da će napustiti tim. Pored toga ne treba zaboraviti ni da je Fly izuzetno cenjen kao vođa tima kako unutar same igre, tako i izvan nje, a pravi lider je ekipi EG i te kako potreban u ovom trenutku.

Kada je S4 u pitanju, najbolje ga se sećamo kao člana legendarne ekipe Aliance, osvajača TI3, što je ujedno i kruna uspeha njegove karijere, nakon čega je nastavio sa dobrim igrama, ali bez iole sličnih rezultata. On se zahvalio ekipi na svemu što su zajedno postigli u prethodne dve godine i poželeo im sreću, dok je Fly ostavio mnogo emotivniju poruku:

„Veoma mi je teško da najavim moj odlazak iz OG-a. Vreme provedeno u OG-u je jedan od najboljih perioda u mom životu, period u kom sam imao priliku da radim i družim se sa zaista divnim ljudima. Osvajanje četiri Majora i borba kroz veliki broj turnira je nešto što ću pamtiti dok sam živ. Nema tih rečima kojima bih mogao da se zahvalim fanovima i svojim bivšim saigračima i sve što mogu je da im poželim mnogo uspeha u budućnosti.“

Interesantno je da je trener ekipe OG izjavio da je ova vest šokirala samu ekipu potpuno identično koliko i fanove, što znači da niko unutar organizacije nije znao šta se sprema do poslednjeg momenta.

Ovo znači da će OG propustiti SuperMajor u Šangaju iako su dobili direktne pozivnice, jer nisu na vreme prijavili aktivnu petorku, a njih će zameniti OpTic Gaming.

Sve ovo znači da će NA kvalifikacije za The International 8 biti neizvesnije nego ikad, a evo i ko će u njima predstavljati Evil Geniuses:

Artour „Arteezy“ Babaev
Sumail „Suma1l“ Hassan
Gustav „s4“ Magnusson
Andreas „Cr1t-“ Nielsen
Tai „Fly“ Aizik