Poznati svi učesnici TI8 zatvorenih kvalifikacija

Dota 2 18. jun. 201815:01 > 15:04
Podeli:
Valve

Sinoć su završene otvorene kvalifikacije u svim regijama i sve je spremno za odlučujuću borbu za najveći esport turnir - The International.

Kada je Evropa u pitanju, pozvanim ekipama Team Kinguin, The Final Tribe, Kingdra i Singularity Esports su se pridružili OG, Wind and Rain, BlinkPool i Alliance. OG je bez većih problema opravdao ulogu favorita u otvorenim kvalifikacijama, da bi se nakon njih kvalifikofale i ekipe koje će biti posebno zanimljive domaćim fanovima.

Za Wind and Rain igra Srbin iz Bosne i Hercegovine Milan „MiLAN“ Kozomara, a interesantno je da ostatak ekipe čine igrači sa američkog kontinenta, dok je BlinkPool prevodi Makedonac Martin „Saksa“ Sazdov. Slavni Alliance je uhvatio poslednji voz za kvalifikacije pozitivno iznenadivši dobrom igrom u kvalifikacijama.

U CIS regiji smo videli i najveće iznenađenje kvalifikacija, a to je neuspeh prvog TI šampiona, ekipe Na’Vi, koja je poklekla u oba kvalifikacina turnira. Za razliku od njih, bolje su prošli Team Empire, Team Spirit, Gambit, Double Dimension, ESPADA i 20 min afk les, skupina igrača okupljena oko Akbar „SoNNeiKo“ Butaeva.

Ovih šest ekipa će se uz Vega Squadron i FlyToMoon boriti za samo jedan slot koji vodi na TI8, zbog čega će u će se u ovoj regiji voditi jedna od najžešćih borbi do samog kraja.

Evil Geniuses i VGJ.Storm se nisu spotakli u NA kvalifikacijama, kao ni compLexity, Team Leviathan i Team Baidu. Oni će se pridružiti pozvanim ekipama a to su OpTic Gaming i Immortals.

U Južnoj Americi će glavnu reć u zatvorenim kvalifikacijama voditi SG e-sports, PaiN Gaming i Infamous, a pored njih ćemo imati prilike da gledamo još i Torus Gaming koji je izbacio miks u kom su igrali Clinton „Fear“ Loomis i Kyle „melonzz“ Freedman, kao i Thunder Predator i Midas Club.

Kina je prva započela sa zatvorenim kvalifikacijama, a u njima učestvuju pozvani Invictus Gaming, plus sedam timova iz kvalifikacija: Serenity, Keen Gaming, CDEC, IG Vitality, For The Dream, LGD.ForeverYoung i Young Dumb.

U jugoistočnoj Aziji glavu reč će voditi Fnatic i TNC Pro Team, a rivali će im biti: BOOM ID, TNC Tigers, Alpha Red, Entity Gaming, Battle Arena Elites i Sterling Global Dragons.