Team Serenity osvojio prvi kvalifikacioni slot za TI8

Dota 2 20. jun 201817:39 > 17:41
Podeli:
Valve

Relativno nova i ne previše poznata kineska ekipa Team Serenity je protutnjala kroz kineske regionalne kvalifikacije, pobedivši u finalu pobedničkog baraža Invictus Gaming 2-1 nakon preokreta, što im je donelo učešće na predstojećem osmom po redu The Internationalu.

Team Serenity je formiran u septembru prošle godine, ali od tad pa do sada nisu uspeli dalje od plasmana u nekoliko regionalnih kvalifikacija za Minor i Major takmičenja. Dok su mnoge ekipe rasformirale timove i za mnogo manje neuspehe, Serenity je ostao na okupu uz samo jednu izmenu u martu, a upornost se isplatio kada je bilo najbitnije.

Oni su iz otvorenih kvalifikacija dospeli u kineske kvalifikacije za TI8, a grupnu fazu su završili sa ukupnim skorom 5-2 što je bilo dovoljno da im donese drugu poziciju i duel sa LGD.ForeverYoung ekipom za mesto u finalu pobedničkog baraža. Tamo ih je čekao iskusni Invictus Gaming, koji je poveo 1-0, ali je Serenity uspeo da odgovori i sa dva vezana trijumfa dođe do istorijske pobede za tim.

Ovo će biti prvo učešće na The Internationalu svoj petorici igrača ekipe Serenity, koju čine:

Jin „zhizhizhi“ Zhiyi

Zhang „Zyd“ Quanda

Zhao „XinQ“ Zixing

Xiong „Pyw“ Jiahan

Xiao „XCJ“ Chaojian

Invictus Gaming će u finalu gubitničkog baraža čekati pobednika meča For The Dream protiv LGD.ForeverYoung, a pobednik tog duela će doći do dragocenog drugog slota koji je Kina kao regija dobila za The International 8.