Gambit raspustio Dota 2 tim

Dota 2 28. jun 201822:46 > 22:47
jovan

Nakon završene sezone i kvalifikacija za The International očekuju se velike promene na svetskoj Dota 2 sceni, pogotovo u CIS regiji u kojoj su velika imena potpuno podbacila. Prvi među njima koji se javno oglasio je Gambit.

Ruska organizacija koja je prvobitno bila poznata po svojim LoL i CS:GO timova je formirala Dota 2 sekciju pre nešto više od godinu dana. U međuvremenu su više puta menjali igrače i postave, a poslednja je oformljena u februaru ove godine.

Oni nikada nisu uspeli da se probiju među najjače timove u regiji, ali su vredno radili na pokušaju da dopru do velikin LAN turnira. To im nije polazilo za rukom, a kap koja je prelila čašu su bile zatvorene kvalifikacije za The International 8, gde su ispali već u grupnoj fazi u kojoj su imeli ukupan skor 2-4.

Oni su pored ekipa Team Empire i Vega Squadron najviše podbacili u kvalifikacijama, ali se doduše od njih i manje očekivalo, s obzirom da iza sebe nisu imali veće uspehe kao ovi timovi.

Gambit je dobio velike investicije od ruskog Telekoma ove godine, tako da resursa za Dota 2 tim sigurno imaju, ali za sada nisu otkrili kakvi su im planovi za budućnost, već su samo napomenuli da će kasnije obavestiti fanove o tome da li će formirati novu ekipu.

S obzirom da će nakon kvalifikacija za TI verovatno dosta igrača u CIS regiji ostati bez timova, postoji realna šansa da se Gambit oproba i za narednu sezonu, a kada smo kod igrača, evo i koja petorica su ostala bez tima nakon što se Gambit Dota 2 sastav raspao:

Nikita „Daxak“ Kuzmin

Danil „Bignum“ Shehovtsov

Albert „yume“ Garayev

Vasily „AfterLife“ Shishkin

Maxim „yoky“ Kim