Evil Geniuses preko Fnatica do Dota Summit 9 titule

Dota 2 30. jul. 201813:51 > 13:53
Podeli:
Beyond The Summit

U opuštenoj atmosferi koju Beyond the Summit sada već tradicionalno donosi sa Dota Summit turnirom, Evil Geniuses je trijumfovao na devetom po redu takmičenju iz ovog serijala savladavši Fnatic 3-0 u finalu.

Iako je većina učesnika TI8 uveliko fokusirana na pripreme za najveći Dota 2 turnir u godini, neke od ekipe su se odlučile da ukrste koplja na Summitu, ako ništa drugo, onda da bi isprobali bar deo taktika koje ne kriju za The International.

Trio predstavnika NA regije se oprobao protiv paiN Gaminga, Fnatica i bivšeg Kinguina, a u grupnoj fazi najbolje su prošli Evil Geniuses i VGJ.Storm sa ukupnim skorom 7-3.

Evil Geniuses se potom prošetao kroz pobednički baraž bez izgubljene mape. Prvo su savladali VGJ.STorm 2-0 u dve brze partije, od kojih se izdvaja prvi gejm koji je trajao samo 16 minuta. Sa druge strane Fnatic se prošetao kroz gubitnički baraž pobedivši redom OpTic, Let’s Do It (bivši Kinguin) i VGJ identičnim rezultatom 2-0.

Saahil „UNiVeRsE“ Arora nije uspeo da zaustavi svoj bivši tim u pohod na titulu. Fnatic je pružio jak otpor u prvoj partiji koja je trajala 53 minuta, i u kojoj su uspeli na momenat da se povrate nakon što je EG prvi poveo, ali su na kraju momci u plavom ipak slavili. U naredne dve partije Evil Geniuses je jednostavno bolje igrao od svojih protivnika, prednost su stvarali već u lane fazi da bi potom u srednjem delu igre znali kako da odlučnom igrom iskoriste vođstvo da bi došli do pobede.

Ovaj trijumf će zaisgurno poboljšati samopouzdanje EG-a pred The International 8, ali izazovi koji ih tamo očekuju su nešto totalno drugo u odnosu na ono što je bilo između njih i trofeja na Summitu.