TI8: OG i EG u top 6, ispali Mineski i Serenity

Dota 2 22. avg 201814:11 > 14:54
Podeli:
Valve Flickr

Timovi iz grupe A su obeležili pobednički baraž, odnevši sve četiri pobede u duelima sa ekipama iz grupe B i drugog dana plejofa na The Internationalu. Dok su timovi iz grupe A slavili, Mineski i Team Serenity su pognute glave morali da se oproste od turnira, nakon poraza u gubitničkom baražu.

Iako se VGJ.Storm prošetao kroz grupnu fazu takmičenja, Roman „Result1on“ Fominok nije uspeo da pronađe osvetu protiv svog bivšeg tima iz kog je izbačen sredinom godine. VGJ.Storm je ušao pun samopouzdanja u meč, što je i logično kad u celoj grupnoj fazi izgubite samo četiri partije, ali čini se da im se na kraju upravo to i obilo o glavu.

Oni su vodili tokom cele prve partije, da bi na kraju čak i sa 15.000 golda prednosti uspeli da izgube veliku grupnu borbu u kojoj su potrošili buyback-ove, bez da su ekipi OG načinili veću štetu, što ih je koštalo gejma. Drugu partiju je obeležio često kritikovani Anathan „ana“ Pham sa 17-4-12 Troll Warlordom, u gejmu u kom je OG u proseku pravio kill po minutu, i iako se VGJ neko vreme branio, nisu uspeli da izdrže njihov tempo do samog kraja.

OG je ovim trijumfom ostvario istorijsku uspeh. Ovo je njihov prvi plasman u top 6 na The Internationalu, na kom su do sada zakazali kad se od njih više očekivalo, a ove godine kada nisu u najboljoj formi i kada su morali da menjaju igrače maltene pred početak takmičenja, uspeli su van svih očekivanja da istraju – bar do sad.

Valve

Evil Geniuses i Team Secret su odigrali meč vredan divljenja. Obe ekipe su zaista dale sve od sebe u nemilosrdnoj borbi koja je iako smo videli samo dve partije trajal preko 100 minuta ukupno. U prvoj partiji Zheng „MidOne“ Yeik Nai je dobio mid za Secret, ali je EG imao prednost na preostala dva lejna, što se po ko zna koji put ispostavilo kao ključni faktor pobede u profesionalnoj doti.

Druga partija je bila možda i najbolji gejm u dosadašnjem toku turnira. Timovi su sve vreme razmenjivali udarce i pokušavali da ostvare prednost gde god je moguće. Secret je pred kraj partije imao priliku da izjednači, ali su se prilikom jednog od napada previše zadržali ispred baze EG-a, što ih je koštalo tri heroja, i to se ispostavilo kao presudan momenat partije, jer je nakon toga EG pritisnuo rivale sve do konačne pobede.

Evil Geniuses se mučio tokom cele sezone i mnogi su mislili da ni ne zaslužuju mesto na TI8, ali su oni igrama u dosadašnjem toku turnira dokazali da su danas opet jedna od vodećih sila u Dota 2 esportu.

Ubrzo nakon ova dva meča nastavila se i borba u gubitničkom baražu. OpTic Gaming nije dozvolio kineskoj ekipi Serenity da napravi novo iznenađenje i izbaci ih sa turnira. Nastavio se trend 2-0 pobeda koji je trajao do kraja dana, ali i pored toga gledali smo zanimljive i donekle neizvesne partije.

Serenity je pružao solidan otpor na startu oba gejma, ali je u ključnim momentima došao do izražaja individualni kvalitet igrača OpTica. U prvoj se istakao Quinn „CCnC“ Callahan sa 16-0-10 Storm Spiritom, dok je u drugoj Ludwig „zai“ WAhlberg uspeo da dovoljno omete protivničke igrače sa Nxy Assassinom, ostavivši Alchemista i Ursu da divljaju po protivničkom timu.

Valve

Virtus.pro je za kraj dana uspeo da savlada Mineski u derbiju gubitničkog baraža. VP je dobio prvu maratonsku partiju u kojoj smo videli nekoliko preokreta sa obe strane, samo da bi na kraju jedna borba kod Roshana donela prevagu CIS ekipi koja je povela, ali ne onako dominantnom igrom kakva se od trostrukog Major šampiona očekuje.

Ono što nisu u prvoj, uspeli su u drugoj partiji. Vladimir „No[o]ne“ Minenko je brzo došao do killova na Clinkzu, kog Mineski nije uspeo da zaustavi do kraja gejma. Sa 14-0-8 skorom i preko 5.000 golda prednosti u lejnu, No[o]ne je prednjačio u jurišu Virtusa koji sada mora savladati OpTic Gaming, kako bi nastavio svoj pohod ka tituli.

Danas nas očekuju nova četiri uzbudljiva meča, koja u direktnom prenosu možete pratiti na Sport Klub Esports Youtube kanalu.