Dendi zvanično napušta Na'Vi nakon 8 godina

Dota 2 3. sep. 20189:34 > 9:59
Podeli:

Generalni direktor esport organizacije Natus Vincere, Yevhen Zolotarov je u obraćanju fanovima putem video snimka otkrio novi sastav njihove Dota 2 ekipe za predstojeću sezonu, u kojoj po prvi put neće igrati legenda tima Danil "Dendi" Ishutin.

Kao što je i očekivano, njega će zameniti nepoznati igrač Idan „MagicaL“ Vardanyan koji se proslavio visokim rangom na pub lestvici zauzimajući 50. poziciju među Immortal igračima.

Ekipu će ponovo predvoditi Akbar „SoNNeikO“ Butaev koji se već oprobao u ulozi kapitena, iz Vega Squadrona stiže Evgeniy „Blizzy“ Ree, a tu je još i Vladislav „Crystallize“ Krystanek, jedini član iz bivše petorke koji je ostao u timu.

Ovo znači da ekipu uz Dendija napuštaju i Ilya „Lil“ Ilyk i Victor „GeneRaL“ Nigrini, kao i trener Alexander „XBOCT“ Dashkevich.

Interesantno je da je Zolotarov napomenuo da je organizacija razmišljala o različitim pristupima novom timu, da je jedno vreme i postojala opcija da preuzmu VGJ.Storm koji traži novu organizaciju, ali da su se na kraju odlučili da još jednom daju šansu „svojim“ igračima.

Iako su još uvek u potrazi za petim igračem, čini se da ni ovaj sastav ekipe Na’Vi neće moći da se nosi sa najboljim ekipama sveta, ali za početak ako uspostave dominaciju u CIS kvalifikacijama za velike turnire, možda će bar uspeti da izgrade neku osnovu za dalje uspehe uz nova pojačanja.