Otkriven prvi Dota 2 Major u novoj sezoni

Dota 2 5. sep. 201813:59 > 14:01
Podeli:
PGL

Dok se najbolji Dota 2 timovi sveta odmaraju od kraja prošle sezone, najave za novu su već počele da pristižu. Ona najbitnija za sad dolazi iz tabora organizacije PGL koja je najavila prvi Major u novoj sezoni - Kuala Lumpur Major.

Malezija će imati tu čast da kao predstavnik SEA regije ugosti prva vodeće svetske ekipe, a sam turnir će se održati u Axiata areni, od 9. do 18. novembra. Ukupno 16 ekipa će se boriti za nagradni fond od milion dolara.

Vremena za odmor više nemma, već za pet dana (10. sepetembra) počinju otvorene kvalifikacije. Zatvorene kvalifikacije su na programu od 16. septembra, samo dan nakon završetka otvorenih kvalifikacija.

Valve je ovim nagradio SEA regiju za strpljenje koje su pokazali prošle sezone kada nisu imali ni jedan Major turnir, jer će sada imati tu čast da otvore novu sezone na najveći mogući način – elitnim Dota 2 turnirom. Sama arena u kojoj će se takmičenje održati prima oko 16.000 gledalaca, što znači da će svi zainteresovani uspeti da pronađu svoje mesto pred binom, pitanje je samo ko će predstavljati domaćine, s obzirom na to da su nakon nedovoljno dobrih rezultata na TI8, svi veći timovi iz SEA regije pred velikim promenama.