NiP zvanično preuzeo ppd-ov Dota 2 tim

Dota 2 18. sep 201811:45 > 12:01
Podeli:
NiP

Glasine da se Ninjas in Pyjamas vraćaju u Dotu više nisu samo glasine. Švedska organizacija je potvrdila da su preuzeli novi tim koji je formirao bivši kapiten OpTic-a Peter "ppd" Dager.

Ppd je još ranije objavio da se udružio sa dva bivša igrača Secreta i Makedoncem Martinom „Saksa“ Sazdovim i da traže organizaciju koju će reprezentovati. Ninjas in Pyjamas su uz podršku sajta za klađenje Betway odlučili da još jednom sponzorišu Dota 2 tim, na obostrano zadovoljstvo.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je NiP već godinu dana u potrazi za Dota 2 ekipom i da su razmatrali nekoliko opcija. Po njihovim rečima priliku kao što je ova nisu smeli da propuste, što je potpuno razumljivo kada se uzme u obzir sastav tima, koji zaista izgleda impresivno na papiru:

Peter „ppd“ Dagger
Adrian „Fata“ Trinks
Marcus „Ace“ Hoelgaard
Martin „Saksa“ Sazdov
Neta „33“ Shapira

Uz jednog TI šampiona, vicešampiona i dva igrača koja su ove godine stigli do top 6 na osmom The Internationalu, ovaj sastav ima i te kako dovoljno iskustva da se izbori za poziciju jednog od vodećih evropskih timova. NiP svoj debi sa novim timom ima već sutra u okviru zatvorenih evropskih kvalifikacija za Kuala Lumpur Major, gde igraju u grupi B uz Team Liquid, Team Lithium i MangoBay.