Virtus.pro predstavio novog trenera

Dota 2 19. sep. 201813:08 > 13:13
Podeli:
Valve Flickr

Virtus.pro je našao zamenu za Ivana "ArtStyle" Antonova, bivšeg trenera njihovog Dota 2 tima. U pitanju je Arseniy "ArsZeeqq" Usov, što na prvi pogled izgleda kao pomalo začuđujuća odluka.

Naime, ArsZeeqq je za četiri godine koliko je trajala njegova karijera postigao malo toga. Igrao je za veliki broj timova, među kojima je najpoznatiji Vega Squadron, ali ni sa jednim od njih nije postigao značajniji uspeh, zbog čega na zvaničnoj stranici Liquipedie stoji da je do sada ostvario ukupnu zaradu od nešto više od 10.000 dolara igrajući Dotu.

On se pre nešto manje od godinu dana povukao sa igračke pozicije u ekipi Effect, nakon čega se oprobao u ulozi trenera dotičnog tima, da bi nakon toga predvodio Team Empire u TI8 kvalifikacijama, ali bez ikakvog uspeha.

U zvaničnom saopštenju Virtusa stoji da je organizacija prepoznala potencijal u ArsZeeqqu, pogotovo kapetan ekipe Alexei „solo“ Berezin koji ga je doveo u tim, ali koliko igrač bez previše iskustva na velikim takmičenjima može da pomogne najtrofejnijem timu u prošloj sezoni – ostaje da vidimo.

Virtus.pro je uspešno priveo kraju kampanju u CIS kvalifikacijama za Kuala Lumpur Major, postavši prvi tim koji je izborio učešće na Majoru, ali pravi izazovi tek slede na samom turniru gde će ih dočekati velikani Dota esporta kao što su Team Liquid i PSG.LGD.