Razrešena drama u kvalifikacijama za ESL One Hamburg

Dota 2 5. okt 201816:23 > 16:39
Podeli:
ESL

Aster i Newbee su ponovo odigrali četvrtu partiju poslednjeg meča kineskih kvalifikacija za Dota 2 spektakl u Nemačkoj, nakon prekršaja koji su igrači Astera načinili, zamenom računara na kojima su igrali u sre meča.

Aster i Newbee su još prošle nedelje igrali meč koji je trebao da donese poslednjeg učesnika ESL One Hamburga. Aster je imao 1-0 prednost usled dolaska iz pobedničkog baraža, ali je Newbee izjednačio. Aster je poveo nakon trećeg gejma, došavši na jednu partiju od pobede.

Oni su trijumfovali u četvrtoj partiji, ali je sudija primetio da su Lin „Xxs“ Jing i Lu „Fenrir“ Chao zamenili kompjutere između partija, što je iz nekog razloga smatrano kao prekršaj pravila. Oba tima su ipak pristala na to da se četvrta partija ponovo odigra, a prava drama je usledila kada je u reprizi Newbee slavio, izjednačivši na 2-2.

Peta partija je odlučila pobednika, a u njoj je upravo jedan od dvojice vinovnika incidenta, Xxs, doneo pobedu svojoj ekipi odličnom igrom na midu završivši gejm sa 9-0-10 skorom.

Pored Astera, na turnir su se još kvalifikovali i Aliannce, compLexity Gaming i TNC Predator, dok su direktne pozive dobili Virtus.pro, Evil Geniuses, Team Secret, Mineski, Ninjas in Pyjamas, ForwarD Gaming, paiN Gaming i Vici Gaming.

joinDOTA

ESL One Hamburg je na programu od 23. do 28. oktobra, a timovi će se boriti za nagradni fond od 300.000 dolara.