Raspao se compLexity Dota 2 tim

Dota 2 15. nov 201815:54 > 16:01
Podeli:
ESL

Nakon niza sitnih incidenata, compLexity je rešio da pošalje na klupu Andrei Gabriel "Skemberlu" Onga, dok su tim sami rešili da napuste Jacky "EternalEnVy" Mao i Jingjun "Sneyking" Wu.

CompLexity je reorganizovao svoj Dota 2 tim nakon TI8, a najveće ime koje se pridružilo ekipi je bio EternalEnVy. Uz njega je došao i njegov štićenik Skembrlu, ali ubrzo nakon toga su krenuli problemi, iako je ekipa pružala dobre rezultate.

Filipnski igrač nije uspeo da obezbedi američku pa čak ni kanadsku vizu, zbog čega nije mogao da ide na pripreme sa ekipom pre početka kvalifikacija za prvi Major u sezoni. Zbog toga je compLexity morao da igra sa izmenom kvalifikacije za ESL One Hamburg i DreamLEague Minor, na koji su otputovali sa Skemberluom.

Nakon solidnog rezultata na ESL One Hamburgu gde su uspeli da se plasiraju u top 8, na Minoru su doživeli veliki incident kada je Skemberlu vređao na rasnoj osnovi igrače kineske ekipe Royal Never Give Up, što je dovelo do velike svađe unutar tima i odlaska Sneykinga.

CompLexity je prošle nedelje dobio direktan poziv na zatvorene kvalifikacije za drugi Major u sezoni – Chongquing Major, a sobzirom na to da kvalifikacije počinju krajem meseca, oni imaju samo dve nedelje da ponovo oforme ekipu u nadi da će uspeti da se dokopaju velikog turnira i spreče još gori start sezone od onog koji trenutno imaju.

Ekipu compLexity trenutno čine samo Linus „Limmp“ Blomdin i Zakari „Zreek“ Freedman.