Secret nadigrao PSG.LGD, Virtus pregazio NiP

Dota 2 16. nov. 201814:39 > 14:44
Podeli:
DreamHack

U prvom meču polufinala pobedničkog baraža na Kuala Lumpur Majoru, Team Secret je izašao kao pobednik iz velikog derbija protiv PSG.LGD-a, dok je Virtus.pro potvrdio ulogu favorita pregazivši Ninjas in Pyjamas, osiguravši plasman među top 3 tima na prvom Majoru u novoj sezoni.

PSG.LGD i Team Secret su u njihov duel ušli neporaženi u dosadašnjem toku takmičenja. Oba tima su svojom igrom istakla ozbiljnu kandidaturu za trofej, a ovo je bio ujedno i njihov najveći izazov od starta Majora. Brilijantni Michal „Nisha“ Jankowski je pokazao kineskoj ekipi šta se desi kad protiv njega ne banujete Arc Wardena, sa kojim mu je bilo dovoljno da u jednoj ključnoj borbi pokaže šta zna i natera PSG.LGD da ukucaju GG i predaju partiju.

Nisha je nastavio terorisanje protivnika sa Arc Wardenom i u drugoj partiji, završivši je sa 13-4-14 skorom, a ništa manje odličan nije bio ni Yeik „MidOne“ Nai Zheng sa 16-3-14 Kunkkom.

Drugo polufinale je nosilo sa sobom mnogo manje neizvesnoti. Čini se da je Virtus već u pik/ban fazi nadigrao Ninjas in Pyjamas, a svoju dominaciju su jasno demonstrirali i u samoj igri. Virtus je u prvom gejmu vodio skoro sve vreme, i nije se dovodilo uopšte u pitanje ko će pobediti, dok je u drugoj partiji NiP uspeo da na početku dođe do važnih killova, ali se Virtus mnogo bolje kretao po mapi i ekspresno završio protivnika za samo 27. minuta igre.

Ninjas in Pyjamas su odmah nakon toga igrali meč za opstanak protiv TNC Predatora, u kom su uspeli da dođu do važne 2-0 pobede, a za plasman u top 3 će se sutra boriti sa pobednikom meča PSG.LGD vs. Evil Geniuses.