MISERY i w33 ponovo igraju za Chaos

Dota 2 16. jan. 201913:29 > 13:31
Podeli:
Valve

Nekadašnji Digital Chaos, sada Chaos Esports Club, je preuzeo Dota 2 tim paiN Gaming za koji igraju njihovi bivši igrači Omar "w33" Aliwi i Rasmus "MISERY" Filipsen.

Ova dva igrača su upravo uz ovu organizaciju, koja se prethodno zvala Digital Chaos, postigli senzacionalni uspeh na TI6 zauzevši drugu poziciju na takmičenju. Digital Chaos napustili sredinom naredne godine, a sama organizacija je napravila kraću pauzu, vrativši se sa novim imenom na scenu 1. juna prošle godine.

U naredne pola godine nisu uspeli da ostvare uspeh, ali su zato iskoristili početkom ove godine priliku koja im se ukazala, pošto je postalo jasno da se igrači paiN-a ne slažu sa organizacijom. Još krajem prošle godine tokom ESL One Hamburg turnira, celokupna postava je odlučila da igra i slika se u ESL duksevima umesto u dresovima organizacija, a kao glavni razlog toga navode se mizerne plate brazilski igrača koji su igrali za 300 dolara mesečno, a zbog potpisanog ugovora nisu mogli da napuste organizaciju.

I pored toga, tim je ostao na okupu, MISERY i w33 su sačekali da se Danylo „Kingrd“ Nascimento, Wiliam „hFn“ Medeiros i Otavio „tavo“ Gabriel „oslobode“ i sada je zvanično da će na predstojećem Chongqing Majoru nastupati pod zastavom Chaos Esportsa.

OVim je paiN ostao bez oba svoja Dota 2 tima u kratkom vremenskom periodu, podsetimo, njihvo drugim tim paiN X koji se takođe kvalifikovao za Major je diskvalifikovan od strane Valvea, nakon čega su se igrači vratili u Ameriku gde traže novu organizaciju za koju će igrati.