Kraj Majora za Team Liquid i Vici Gaming

Dota 2 25. jan 201912:15 > 12:17
Podeli:
Starladder

Team Liquid je završio svoje učešće na Dota 2 Chongqing Majoru nakon što su u trećoj rundi gubitničkog baraža doživeli ubedljiv poraz od Fnatica, dok je Evil Geniuses nakon velikog preokreta u maratonskoj drugoj partiji koja je trajala sat vremena, uspeo da nadigra Vici Gaming.

Evil Geniuses i Vici Gamign su prvi započeli borbu za top 6 na Majoru. Prva partija je započela poprilično izjednačeno, sa jedne strane Sumail „SumaiL“ Hassan, sa druge Zhang „Paparazi“ Chengjun, borba se brzo rasplamsala po celoj mapi, a na kraju je nekoliko sitnih grešaka EG-a bilo dovoljno da Kinezima omogući 1-0 prednost na startu meča.

EG se u drugoj partiji odlučio za sporiju timsku kompoziciju sa Arc Wardenom i Timbersawom, što im se na kraju isplatilo. Opet smo na početku videli uravnoteženu igru oba tima, a kako je partija odmicala mogli smo da uživamo u vleikom broju timskih borbi, koje je EG na kraju znao da iskoristi i nakon sat vremena dođe do izjednačenja.

Amerikanci su se i u trečoj partiji odlučili za Earth Spirita i Outworld Devourera, dok je ovoga puta kao carry heroj odabran Phantom Lancer. Jedna borba kod Roshana je presudila gejm u korist EG-a, koji nije ispuštao prednost iako su igrači ekipe Vici zaista dali sve od sebe da probaju da se suprotstave protivniku, koji će se za mesto u top 4 boriti protiv aktuelnog Minor šampiona, još jedne kineske ekipe – EHOME.

Ubrzo nakon toga na binu su izašli Fnatic i Team Liquid, stari rivali, koji su navikli da igraju za veliki ulog. Ovoga puta je Fnatic bio uspešniji, pobedivši u dve brze partije koje su trajale nešto više od 30 minuta. U prvoj partiji se istakao Abed „Abed“ Azel Yusop sa Meduzom, dok je u drugoj Daryl „iceiceice“ Koh Pei Xiang bio nezaustavljiv kao 7-2-11 Tiny.

Fnatic u narednoj rundi čeka PSG.LGD, dok se danas igra još i veliko finale pobedničkog baraža u kom se sastaju Virtus.pro i Team Secret.