Virtus.pro na korak od odbrane Dota 2 Major titule

Dota 2 25. jan. 201918:50 > 18:55
Podeli:
Starladder

Iako je Team Secret bio blizu osvete za poraz u finalu Kuala Lumpur Majora, Virtus je uspeo da preokrene rezultat i slavi 2-1 u finalu pobedničkog baraža Chongqing Majora.

Dva Majora, dva finala, sad samo ostaje da vidimo da li i dve titule. Virtus.pro je sezonu započeo impresivnom igrom i rezultatima, kao što je bio slučaj i prošle godine i ako dođu do novog Major trofeja samo će zacementirati svoju poziciju najboljeg Dota 2 tima na svetu.

Mnogi su se plašili kako će to što nisu uspeli da dođu do TI8 trofeja uticati na tim, ali oni su ostali na okupu, bez promena, što se pokazalo kao prava odluka vrlo brzo nakon starta nove sezone.

Oba finalista prošlog Majora nisu znali za poraz u plejofu Chongqinga do danas. Virtus je nadigrao Evil Geniuses i PSG.LGD, dok je Secret bio bolji od Liquida i EHOME-a.

Team Secret je poprilično iznenadio draftom u prvoj partiji u kojoj su odabrali pet melee heroja, koje su činili: Tiny, Elder Titan, Slark, Dark Seer i Phantom Assassin. To se ispostavilo kao isplatljivo kockanje, jer je Michal „Nisha“ Jankowski izneo Secret na Assassinu za nešto više od pola sata igre.

Virtus je u drugoj demolirao Secret praveći kill po minutu, a kao nezaustavljiva prepreka su se izdvojili heroji Troll Warlord, Lich i Anti-Mage koji su konstantno pravili presiju u lejnovima ne dozvolivši igračima Secreta da konsoliduju svoje redove.

Iako smo očekivali neizvesnu završnicu ovako uzbudljivog meča, Roman „RAMZES666“ Kushnarev je imao druge planove. Jedan od najboljih igrača sveta je pokazao da je možda i najopasniji igrač u Doti, rasturivši Team Secret sa Lunom. Njegov skor 8-0-17 najbolje opisuje epilog odlučujuće partije u kojoj se ruska ekipa maltene nije ni oznojila na putu do još jednog velikog finala.

Team Secret će možda imati popravni, ali da bi do njega došli moraće da savladaju ekipu koja im izađe na crtu u finalu gubitničkog baraža, a to će biti jedan od ova četiri tima – PSG.LGD, Fnatic, Evil Geniuses ili EHOME.