OSVETA:Secret savladao Virtus u finalu Chongqing Majora

Dota 2 27. jan. 201915:07 > 15:09
Podeli:
Starladder

Dva najbolja Dota 2 tima na planeti su se ponovo sastali u finalu drugog Majora u novoj sezoni, ali je ovoga puta ishod bio potpuno drugačiji. Team Secret je tempirao razvoj meča. brzo su poveli 2-0, a sve što je Virtus.pro mogao je da stigne do utešne pobede u trećoj partiji.

Istorija se ponovila. Ponovo je tim koji je trijumfovao u finalu pobedničkog baraža izgubio u velikom finalu, kao i u Kuala Lumpuru. Iako je Team Secret izgubio poslednja dva meča protiv Virtusa, oni nisu klonilu duhom već su sa izuzetnom samouverenošću ušli u finale.

Kada je Secret poveo 1-0 za 20 minuta predvođen Michalom „Nisha“ Jankowskim i njegovim 7-0-7 Phantom Lancerom, činilo se da brže od ovog, pogotovo u velikom finalu, nije moguće.

Ali smo i te kako pogrešili. Team Secret postavlja novi rekord najbrže pobeđenog gejma u finalu Majora savladavši Virtus za samo 17 minuta igre u drugoj partiji. Virtus nije bio spreman na Yazied „YapzOr“ Jaradatovu Lunu i bukvalno su izgubili svaku borbu u gejmu, našavši se pred korak od najtežeg poraza u dosadšnjoj istoriji tima.

Team Secret je na kratko poveo i u trećoj partiji, ali su igrači Virtusa pokazali svoju veličinu čak i u teškim trenucima, uspevši da odole naletima motivisanih protivnika i da nakon nekoliko izuzetno neizvesnih borbi sruše protivničku bazu i smanje prednost rivala na 2-1.

Četvrta partija je počela dosta mirnije od prethodne tri, prvih 15-ak minuta igre nije bilo previše akcije, ali jednom kada se Nisha razmahao sa Phantom Assassinom bilo je jasnom u kom smeru ide ovaj gejm, i nekoliko borbi kasnije Team Secret je po treći put došao do pobede, što im je donelo prvi Major trofej u novoj sezoni, nakon neuspeha u finalu Kunala Lumpura.