PSG.LGD Maybe pauzira od Dote

Dota 2 29. jan 201917:48 > 17:50
Epicenter

Kineski Dota 2 igrač Lu "Maybe" Yao će do daljnjeg biti na pauzi od profesionalnog igranja Dote 2, potvrdila je njegova ekipa PSG.LGD samo par dana nakon završetka Chongqing Majora.

Nakon osvajanja dva Majora u prošloj sezoni i plasmana u veliko finale TI8 u kom su izgubili u epskoj završnici pete partije protiv OG-a, PSG.LGD nije imao najbolji start u novoj sezoni. Dva puta za redom nisu uspeli da stignu do finala Majora, a poslednji neuspeh pred domaćom publikom je zasigurno posebno zaboleo članove tima.

Da li je to razlog odluke koju je Maybe doneo, ili je njegov umor od igre uticao na slabije partije celog tima, teško je reći sa sigurnošću. Ali PSG.LGD sada okreće novi list, a Maybe-ja će u timu zameniti, Guo „XM“ Hongcheng, igrač CDEC Gaminga, koji je sada senka tima koji su nekada bili.

On neće imati nimalo lak zadatak. Maybe je već dugo jedan od stubova PSG.LGD-a, što i ne čudi sobzirom na to da je u ekipu došao još u februaru 2014. godine, kada je potpisao za tadašnji LGD Gaming. U međuvremenu je bio i član fuzije njih i CDEC-a, tima koji se sredinom 2014. godine nazivao LGD.CDEC, a u LGD Gamingu je bez pauze bio od marta 2015. godine – skoro cele četiri godine.

U zvaničnoj izjavi je navedeo da je Maybe sam zamolio da ga puste da istupi iz tima, kako bi odmori od pritiska profesionalne igre i kako bise posvetio igranju Dote. Njegova želja je da poradi na svojoj mehanici i dostigne rank 1, pre nego što se vrati u tim.