Kuku propušta WESG 2018: Kina mu zabranila ulazak

Dota 2 12. feb 201913:48 > 13:49
Podeli:
Valve Flickr

Kada je članu TNC Predatora Carlo "Kuku" Paladu zabranjeno da igra na Chongqing Majoru, to je bila odluka Valvea. Ovoga puta, kineska vlast je reagovala i zabranila igraču ulazak u ovaj grad, zbog čega će Kuku morati da propusti WESG 2018.

Jedna opaska u samoj igri će izgledati veoma skupo koštati kapitena TNC-a. Podsetimo, do incidenta je došlo kada je Kuku u jednoj partiji ukucao u chatu izraz „ching chong“ koji je kinezima pogrdan i smatraju ga rasističkim, što je dovelo do toga da mu Valve zabrani učešće na prethodnom Majoru, kako bi se izbegli potencijalni problemi na samom eventu. Oni su izričito demantovali glasine kako je igraču zabranjen ulazak u Kinu, napomenuvši u zvaničnom saopštenju da je to isključivo njihova odluka.

Samo par nedelja kasnije, stižu nove vesti, ovoga puta od kineskih zvaničnika koji su odlučili da Kuku ne može da uđe u Chongqing, gde će se od 7. do 10. marta održati WESG 2018.

Kina je jedna od vodećih zemalja u Doti, ne samo u igračkom smislu već i u organizacionom, a to potvrđuje najbolje činjenica da će se u Šangaju organizovati i ovogodišnji The International. TNC Predator je u poslednjih par godina redovan učesnik najvećeg Dota 2 takmičenja, i možda je već sad vreme da počnu da se brinu oko toga da li će uopšte u punom sastavu moći da na njemu nastupaju, ili će se zabrana ulaska u jedan grad u Kini za Kukua, preneti i na ostale kad za to dođe vreme. tj. kad za to bude potrebe.