Team Secret preko Gambita osvojio ESL One Katowice 2019

Dota 2 25. feb 201910:51 > 10:52
Podeli:
ESL

Team Secret zaista izgleda kao trenutno najbolji Dota 2 tim na planeti.

Nakon što su konačno uspeli da zaustave Virtus.pro u finalu Chongqing Majora, Secret se nameračio na drugu po redu ESL titulu, do koje su juče došli u Poljskoj. Kao pobednici ESL Hamburga i tim koji je već obezbedio učešće na ovogodišnjem The Internationalu, Secret je došao kao veliki favorit u Katovice, ali su i pored toga uspeli da nadmaše očekivanja.

Oni su se kroz grupnu fazu prošetali uz ukupan skor 9-1, izgubivši jedan gejm protiv aktuelnog TI šampiona, ekipe OG, što je ujedno bio i njihov jedini poraz na turniru. U pobedničkom baražu su nadigrali Ninjas in Pyjamas, dok je Gambit savladao Fnatic, zakazavši revanš protiv Secreta.

Nažalost po ruske fanove, Gambit je i pored sjajne igre na turniru na kraju izgubio svih sedam partija koje su odigrali protiv Secreta. U finalu pobedničkog baraža su izgubili 2-0, nakon čega su ponovo savladali OG protiv koga sada imaju neverovatan 9-0 niz u prethodnih devet susreta, ali kao što OG nema rešenja za njih, tako su i oni nemoćni protiv ekipe Team Secret.

Gambit doduše jeste pružio žestoku borbu, iako su svaki put napuštali gejm poraženi i ako nastave sa ovakvom igrom u nastavku sezone vrlo lako se mogu naći na TI9. I dok se najnovije pojačanje Secreta, Michal „Nisha“ Jankowski radovao osvajanju titule pred domaćom publikom, njegov saigrač Ludwig „zai“ Wahlberg je proglašen za igrača turnira, što mu je donelo izuzetno vrednu nagradu koja se sad već tradicionalno deli na velikim ESL Dota 2 turnirima, najnoviji model Mercedesa u vrednosti od preko 50.000 dolara.

Kao da sam uspeh po sebi nije dovoljna nagrada za Secret, treba napomenuti da su oni postavili još rekord, postavši tim sa najvećim procentom pobeda u Doti 2 (ova statistika se odnosi konkretno na sam tim tj. petoricu igrača koji igraju u ovom sastavu, a ne na organizaciju), ostavivši iza sebe velikane kao što su Team Liquid, Virtus.pro i Wings Gaming tim iz 2016. godine.